Кіровоградці, будьте пильними, аби не стати жертвою шахраїв

Листопад 30, 2014 | Новини | Переглядів: 1641 | Коментарі: 0

На даний час працівниками Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області у рамках 9 кримінальних проваджень, відкритих за статтею 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, проводяться розслідування.

У всіх цих випадках, повіривши вигаданим історіям про біду з близькими, потерпілі «віддали» шахраям різні суми коштів – від однієї і до 10 тисяч гривень.
Загалом протягом поточного року до Знам’янського міськвідділу надійшло понад 30 повідомлень від жителів району про дзвінки невідомих, які представлялися працівниками міліції і пропонували перерахувати гроші, аби «врятувати сина».
У 24 випадках громадяни не піддалися на вмовляння аферистів та поцікавилися долею своїх близьких перед тим, як сплачувати кошти, таким чином не потрапивши до лав ошуканих.
Також до міліції звертаються місцеві жителі з повідомленнями про Інтернет-шахрайства. Найчастіше громадяни перераховують гроші за обраний на веб-ресурсі товар або транспортний засіб, але покупку так і не отримують, а зв'язок з продавцем зникає.
– Правоохоронці постійно попереджають мешканців міста та району про подібні випадки шахрайств, – говорить начальник Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрій Гулий. – Завдяки пильності людей нині зменшилась кількість випадків сплати грошей зловмисникам за «визволення родичів» з біди, або купівлю товару через мережу Інтернет.
У черговий раз працівники міліції звертають увагу громадян на необхідність бути обережними та перевіряти отриману від невідомих осіб інформацію, а також за можливості уникати умов передоплати під час придбання речей, запропонованих на сторінках різноманітних Інтернет-магазинів чи аукціонів.
Запам’ятайте, якщо Ви чи Ваші рідні втратили пильність та стали жертвою шахраїв, не гаючи часу, негайно звертайтесь до міліції за номером «102» та повідомте про подію.
За матеріалами Знам’янського МВ УМВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool