Кіровоградці, будьте обережними під час ускладнення погодних умов!

Січень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

За інформацією Українського Гідрометцентру 9 січня вночі у західних областях, вранці та в день на всій території України очікуються пориви вітру 15-20 м/с, вдень у західних областях місцями до 25 м/с, в Карпатах до 30 м/с.

На території держави прогнозуються хуртовини, в західних областях налипання мокрого снігу, місцями ожеледь. У Карпатах та Закарпатті сильний сніг, вдень місцями з дощем. На дорогах країни ожеледиця.
У зв’язку з цим Управління ДСНС в області звертається до вас з проханням обмежити рух транспортом, а також уникати переходів на далекі відстані, особливо в вечірній і нічний часи, адже заметені снігом дороги, втрата видимості викликають повну дезорієнтацію на місцевості.
Водіям нагадуємо, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.
Крім того, при експлуатації автомобіля взимку (особливо при русі по заміських дорогах) крім стандартних предметів: аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, запасного колеса і домкрата, в далекій дорозі також можуть стати в нагоді:
- додатковий комплект верхнього одягу;
- ліхтарик;
- дроти "прикурювання";
- скребок для скла + щітка;
- воскові свічки і сірники;
- невеликий запас піску (проти прослизання);
- лопата;
- буксирувальний трос;
- гарячі напої в термосі.
Якщо ви вирушаєте в дорогу, необхідно стежити за тим, щоб була достатня заправка паливом автомобіля, також батарея мобільного телефону завжди повинна бути заряджена. Коли під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу Службу порятунку «101» або співробітників ДАІ.
Разом з тим, громадянам слід пам’ятати, що налипання мокрого снігу й обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі не наближайтеся до обірваних ліній електропередач та не торкайтеся до них. У зв’язку з різким поривом вітру є загроза пошкоджень ліній електропередач, повалень дерев, руйнування дахів. Тож, не ходіть під стінами багатоквартирних будинків, тримайтеся далі від металоконструкцій.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool