Кіровоградці, будьте обережні! Працюють шахраї!

Квітень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1192 | Коментарі: 0

Органи прокуратури м.Кіровограда попереджають мешканців міста про факти шахрайства з банківськими картками, а також шахрайства по телефону.

Як повідомляється, один з фактів шахрайства відбувся в м.Кіровограді. Жінці на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником банку. Звернувшись до потерпілої по імені чоловік повідомив про необхідність зміни пін-коду кредитної картки, мовляв, його колега, який оформлював кредитний документ, звільнився по негативним причинам, а тому є ризик втратити кошти. Жінка запанікувавши та довірившись «представнику банку» повідомила свій пін-код. Через деякий час на телефон прийшло повідомлення про зняття з картки 4.1 тис грн..
Окрім того, методи виманювання шахраями грошей у потенційних потерпілих бувають різні.
Наприклад, громадянину (потенційному потерпілому) телефонують невідомі, як правило, особа, яка телефонує повідомляє про те, що хтось із близьких родичів потрапив в «біду». Такою «бідою» може бути скоєння правопорушення або ДТП, а родич внаслідок цього знаходиться в даний час в органах міліції. «Потерпілому», як правило, пропонується за певну винагороду (шляхом переводу коштів на вказаний номер або банківський рахунок), допомогу у звільненні родича з правоохоронних органів.
З огляду на непоодинокі випадки шахрайства такого роду у нашому місті працівники прокуратури закликають мешканців нікому не надавати особисту інформацію, особливо в телефонному режимі. Навіть, якщо вас запевняють у ризику втратити кошти або інформують про інші банківські операції вимагаючи надати певні дані, необхідно терміново телефонувати на гарячу лінію банківської установи та перевірити вказану інформацію.
Якщо ж вам зателефонували з аналогічними пропозиціями про надання допомоги, то щоб не стати жертвою шахраїв не варто відразу бігти до банку та поповнювати рахунок вказаного телефону, чи ділитися особистою інформацією. В першу чергу необхідно звернутись за допомогою до органів внутрішніх справ.
За словами прокурора прокуратури Кіровського району м.Кіровограда Анатолія Душинського, на жаль, окремі кіровоградці уже стали жертвами шахраїв, що видають себе за працівників різних соціальних служб. Як правило, жертвами такого «соціального обману» стають люди похилого віку. В застереження, Анатолій Володимирович наголошує на тому, що здебільшого шахраї є дуже добрими психологами, і щоб не стати жертвою «соціального обману» - не потрібно впускати до себе в дім незнайомих людей. Необхідно запитати у людини, що представилась працівником соціальної служби документи перевірити їх дійсність зателефонувавши до соціальної служби, співробітником якої він представився.

Прес-служба прокуратури міста


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool