Кіровоградською митницею були підведені підсумки діяльності за одинадцять місяців 2012 року у напрямку правоохоронної роботи

Грудень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Порушення митного законодавства є основними дестабілізуючими чинниками внутрішнього ринку України, які негативно впливають на розвиток національної економіки, - відмітив заступник начальника митниці – начальник служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Сергій Крамарчук.

Тому митницею особлива увага акцентується на правоохоронній складовій, яка базується на організації належної співпраці з правоохоронними органами області, взаємодії з митними органами іноземних держав та проведенні детального аналізу оформлень високоліквідних товарів.
За підсумками правоохоронної роботи у січні-листопаді 2012 року:
- порушено 151 справу про ПМП на суму 24,7 млн. грн., що на 4% перевищує показник аналогічного періоду попереднього року, а вартість безпосередніх предметів порушень митних правил збільшилась в 2,5 рази;
- передано до суду 78 справ про ПМП на суму 11,9 млн. грн., що практично на чверть перевищує кількісний показник попереднього року та вартісний у 3 рази;
- за результатами розгляду судом справ про ПМП по 56 справам винесено постанов про конфіскацію безпосередніх предметів ПМП на 4,6 млн. грн., що у 4,5 рази перевищує показник попереднього року;
- судом накладено штрафів на суму 49,5 тис. грн., що перевищує показник попереднього року на 14%.
Організація належної співпраці митниці з правоохоронними органами області дала налєжні результати.
Так, з початку 2012 року проведено спільно з ДАЇ УМВС в Кіровоградській області 103 спільні заходи, за результатами яких виявлено 62 митних правопорушення на суму 1,2 млн. грн. А за повідомленнями від обласного УМВС митницею порушено 4 адміністративні справи на суму 68 тис.грн.
В ході проведення з Державною податковою службою в Кіровоградській області спільних організаційно-контрольних заходів, спрямованих на недопущення незаконного ввезення в Україну тютюнових виробів та реалізації їх на внутрішньому ринку, митницею виявлено та зафіксовано факт зберігання і використання тютюнових виробів іноземного виробництва на 17 тис.грн. По вказаному факту складено протокол про порушення митних правил.
За спільною з обласною ДПС перевіркою суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності виявлено ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) КК України, на суму 6,3 млн. грн. та порушено кримінальну справу.
На підставі отриманої відповіді від митних органів Туреччини митницею складено 17 протоколів про порушення митних правил за ч.1 ст. 483, ст. 485 Митного кодексу України, в яких загальна сума безпосередніх предметів правопорушення складає 7,6 млн. грн., загальна сума ухилення від сплати податків складає близько 1,5 млн. грн.
По зазначеним фактам митницею направлено до податкових органів області повідомлення про кримінальне правопорушення, яке внесено слідчим податкової міліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
За результатами аналітично-пошукової роботи, аналізу товарів «групи ризику» та перевірки діяльності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності митницею було визначено ряд підприємств, митне оформлення товарів яких потребувало додаткової перевірки. Тому, з метою перевірки автентичності пред’явлених до митного оформлення документів службою боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил митниці було направлено 66 запитів до митних органів іноземних держав. За результатами опрацювання отриманих відповідей складено 41 протокол про порушення митних правил на суму 20 млн.грн.
Зростання ефективності правоохоронної роботи базується на застосуванні норм нового митного кодексу, який, з одного боку, звільняє добросовісних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності від адміністративної відповідальності за незначні правопорушення та, одночасно, з другого боку, у разі скоєння умисних протиправних дій суб’єктами, посилює їх відповідальність.


Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool