Кіровоградський продуктовий ринок цікавий Південній Кореї

Травень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 790 | Коментарі: 0

Про це сьогодні, під час зустрічі з українською делегацією заявив Міністр сільського господарства, продовольства та сільських справ Республіки Корея Лі Донг Пхілем.

Україну на зустрічі представляли заступник Глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін, Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, а також голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, який поїхав у відрядження спеціально для налагодження регіонального співробітництва з корейським аграрним бізнесом.
Нині товарообіг України та Кореї саме у галузі сільгосппродукції складає 40% від загального. Більше того, лише за минулий 2012 рік обсяги товарообігу зросли у шість разів, тож і Україна, і Південна Корея зацікавлені у розширенні асортименту продукції, що постачається. Зокрема, Микола Присяжнюк висловив прохання корейським фахівцям визначити критерії фітосанітарної перевірки м’яса свинини, птиці та яловичини з України, що дозволить налагодити системне постачання цієї сировини.
Якість українського м’яса вже високо оцінили в країнах Євросоюзу, тож міністр висловив готовність України до тривалої співпраці із східними партнерами. У цьому контексті Лі Донг Пхілем попросив створення в Україні умов для корейських інвесторів. Наразі чимало з них готові вирощувати в Україні зернові для подальшого експорту у свою ж країну. Подібний проект уже реалізовується у Полтавській та Черкаській областях. В цілому Корейська Республіка планує інвестувати в аграрну галузь України 400 мільйонів доларів. У відповідь Микола Присяжнюк запевнив, що вітчизняне законодавство захищає інвестора на законодавчому рівні вже сьогодні. Наприклад, мінімальний термін оренди землі складає 15 років, а максимальний - 50. Немає труднощів і з експортом вирощеного.
Обидві сторони під час зустрічі висловили впевненість у взаємовигідному партнерстві, а діалог, що відбувся, є ще одним кроком до нього.
Нагадуємо, делегація з України у складі якої і голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, перебуває із робочою поїздкою у Корейській Республіці.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool