Кіровоградський обласний ДЮЦ святкує свій 75-річний ювілей

Жовтень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 3057 | Коментарі: 0

12 жовтня 2012 року Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості святкує свій 75-річний ювілей. Для багатьох жителів нашого міста роки навчання (роботи) у закладі стали визначальним у їх житті, з ним пов’язані найтепліші і найяскравіші миті дитинства кожного вихованця.

6 жовтня о 15.00 на площі ім. Кірова відбудеться акція «Єднання поколінь» – зустріч випускників усіх років та колишніх педагогів обласного центру дитячої та юнацької творчості
(у минулому обласний Палац піонерів та жовтенят). Зустріч організовано, аби винести святкування ювілею закладу за межі ДЮЦу на вулиці міста, долучити до нього усіх тих, хто пов'язаний з обласним ЦДЮТ та зробити свято незабутнім для усіх містян.
Колективи закладу влаштовують великий святковий концерт, майстер-класи, виставку декоративно-прикладного й образотворчого мистецтва, ігри, конкурси. Для колишніх випускників відбудеться розіграш квитків на святкову шоу-програму, присвячену ювілею закладу у обласній філармонії. А найменших вихованців пригощатимуть солодощами від спонсорів свята «Житомирських ласощів» та «Ласки».
11 жовтня о 17.00 у обласній філармонії відбудеться святковий концерт для вихованців закладу «Сузір’я дружби, мрій, натхнення».
12 жовтня о 17.00 у обласній філармонії відбудеться відкриття виставки робіт вихованців гуртків і студій декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва та святкова шоу-програма «КОЦДЮТ – 75» під час якої заклад вітатимуть перші особи нашого регіону, давні друзі та партнери із позашкільних навчальних закладів України та Росії, батьки і діти.
 

Обласний центр дитячої та юнацької творчості – це країна дивовижних мрій – неповторний світ дитячих захоплень, світ натхнення й творчості, краси і гармонії.
Заклад створено у 1936 році. До 1992 року він носив назву Обласний Палац піонерів та жовтенят. Сьогодні – це сучасний багатопрофільний обласний позашкільний навчальний заклад, який створює умови для гармонійного розвитку дітей та молоді віком від 5 до 21 років.
За цей час педагогічним колективом та вихованцями закладу було досягнуто чимало вершин. Центр дитячої та юнацької творчості знаходиться у трійці найкращих позашкільних навчальних закладів України. В його стінах працюють 200 гуртків художнього, музичного, гуманітарного та декоративно-прикладного напрямку, в яких навчаються більш як три тисячі дітей. 12 колективів мають звання «Народний художній колектив України» та «Зразковий колектив України». Серед педагогів ДЮЦу – 20 удостоєнні звання «Відмінник освіти України».
Центр поєднує в собі комплекс діяльності, спрямованої на координацію методичної, масової та навчально-виховної діяльності з педагогами та дітьми Кіровоградської області, а також систему управління та оригінальну виховну систему, безпосередньо направлену на дітей, які відвідують гуртки ЦДЮТ.
Стратегічні напрями діяльності центру – художньо-естетичний, гуманітарний, оздоровчий, науково-дослідницький, дозвіллево-розважальний та соціокультурний.
Заклад є членом Європейської асоціації закладів вільного часу великих міст Європи (ЕАІСY), Асоціації позашкільних навчальних закладів України, Всеукраїнського руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння», МРМОО «Дом мира» та ін.
Неможливо перерахувати всі ті нагороди та досягнення, що отримали гуртківці за ці роки на різних Міжнародних, Всеукраїнських й обласних конкурсах і фестивалях. Наші вихованці відвідали за цей час багато країн світу, за плечима та у спогадах дітей: Греця, Чехія, Німеччина, Бельгія, Італія, Польща, Франція, Македонія і цей список можна продовжувати ще довго!
Жителі міста і області добре знають і люблять ті чудові колективи, які починали свою діяльність ще у стінах Палацу піонерів, а також нові колективи, які зараз працюють у теперішньому центрі дитячої та юнацької творчості – це хореографічні ансамблі «Росинка», «Час Пік»; оркестр духових інструментів «Зміна»; оркестр народних інструментів «Орія»; студії образотворчого мистецтва «Писанка», «Соняшник»; вокальні студії «Антарес», «Вікторія»; театр-студія «Маска»; «Школа юних менеджерів міжнародного туризму»; молодіжний клуб «Імідж» та ще багато-багато нових цікавих колективів.
Все це діє і розвивається завдяки поєднанню досвіду та новаторства, плідної співпраці дітей та дорослих, пошуку цікавих ідей, створення неповторної атмосфери щасливого дитинства, яку випускники зберігають у своєму серці протягом усього життя.
ОЦДЮТ насправді є другою домівкою для своїх вихованців, тому, коли вони поринають у вир дорослого життя, їм хочеться повернутись сюди щоб знову відчути забуту атмосферу дитячого свята. Дехто з вихованців долучається до дружної педагогічної родини закладу, а інші – приводять своїх маленьких діток, щоб і їх познайомити з казковим світом ДЮЦу.
Сьогодні, на передодні 75-річного ювілею закладу, кожен з вихованців, як і раніше, може здобути в цих стінах власну творчу зірку, і виправдати гасло центру – «Від ЦДЮТ – до зірок!».

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool