Кіровоградський батальйон конвоює і охороняє (ФОТО)

Жовтень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1652 | Коментарі: 0

Бійці з батальйону Внутрішніх військ МВС, розташованого в Кіровограді, святкують ювілей. Цей батальйон є підрозділом військової частини 3011, яка дислокується у Кривому Розі, їй виповнилось сорок п'ять років.

Заступник командира кіровоградського батальйону майор Богдан Мазур, розповів нам, що військовослужбовці підрозділу займаються конвоюванням підсудних зі слідчого ізолятора до судів, забезпечують порядок під час засідань, супроводжують кримінальний «спецконтингент» під час його прибуття і відбуття по залізниці, а також конвоюють цей самий контингент до виправних установ, розташованих на території області.
Окрім всього цього, на бійців батальйону покладено ще декілька завдань: на їх плечах - охорона громадського порядку на вулицях, зокрема під час масових заходів, допомога міліції у різних профілактичних відпрацюваннях.
У батальйоні служать солдати-строковики (тобто покликані в армію) і ті, хто уклав контракт. Для цього на території підрозділу обладнаний спеціальний полігон, на якому можна моделювати стандартні і нештатні ситуації. По суботах бійці удосконалюють свої навики в умовах «наближених до бойових»: виїжджають тренуватися у приміщенні для підсудних, які розташовані в Апеляційному суді області.
Ми поговорили з одним із кінологів – 22-річним молодшим сержантом на ім'я Дениса, який служить у Внутрішніх військах четвертий рік. Спочатку він був покликаний на термінову службу, а потім перейшов на контракт. Говорить, що кінологом став усвідомлено, любить собак, тримає удома вівчарку. Останні півроку Денис працює у парі з ротвейлером по кличці Лада. Розповідає, що «підчиняється» хоч і має непростий характер, але спільна мову з нею вдалося знайти досить швидко.
Його грізна на вигляд вихованка має одну забавну звичку. Коли ми робили фото, на вулиці пролунав звук сирени. Лада відреагувала миттєво – стала тихенько підвивати у тон сигналу. Виявляється, це її традиційна реакція на тривожний звук. Але пильній службі, яку вона справно демонструє, ця собача чудасія не заважає.
На сьогоднішній день нестачі у тих, хто бажає служити батальйон не відчуває, що цілком зрозуміло. Адже для багатьох строковиків і контрактників саме ця служба є першим кроком до майбутньої кар'єри у різних силових структурах.

Дмитро Любченко (фото автора)

Кіровоградський батальйон конвоює і охороняє (ФОТО)

Кіровоградський батальйон конвоює і охороняє (ФОТО)

Кіровоградський батальйон конвоює і охороняє (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool