Кіровоградськими податківцями зруйновано схему мінімізації податкових платежів на суму близько 7,0 млн. грн.

Серпень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1460 | Коментарі: 0

Основними напрямками контрольно-перевірочної роботи є відпрацювання безпідставного формування суб’єктами господарювання „ризикового” податкового кредиту, організація роботи з великими платниками – мінімізаторами податкових платежів та, зокрема з підприємствами що входять до складу фінансово-промислових груп. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

Так при перевірці одного з підприємств переробної галузі, що входить до складу однієї з регіональних фінансово-промислових груп, було встановлено, що сформувавши податковий кредит за рахунок спорудження основних фондів та нараховуючи собі значні амортизаційні відрахування, підприємством здано в оренду цілісний майновий комплекс афільованій особі за символічну орендну плату, чим надано можливість для формування схем мінімізації податкових платежів в середині групи. При цьому дане підприємство проводило високоприбуткові операції по купівлі-продажу сільськогосподарської сировини, формуючи податковий кредит та валові витрати іншим підприємствам групи, не сплачуючи до державного бюджету ні податок на прибуток підприємств, ні податок на додану вартість.

Таким чином, підприємство спрямовувало свою діяльність виключно на отримання податкової вигоди – формування податкового кредиту та валових витрат. За результатами перевірки підприємству визначено податкові зобов’язання на суму близько 7,0 млн. грн.

Враховуючи значні суми завданих державі збитків, матеріали перевірки передані до підрозділу податкової міліції для вирішення питання, щодо притягнення до кримінальної відповідальності керівників підприємства відповідно до ст.212 Кримінального кодексу України.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool