Кіровоградським посадовцям загрожує до 5 років позбавлення волі

Липень 01, 2014 | Новини | Переглядів: 923 | Коментарі: 0

Відносно посадових осіб акціонерного товариства, які в рамках правочину отримали 18 мільйонів гривень державних коштів, проте свої зобов’язання не виконали, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Встановлено, що на виконання програми по створення нових робочих місць для працевлаштування населення Кіровоградської області було оголошено конкурс на кращий бізнес-план. За результатами проведення конкурсу розпорядником бюджетних коштів було укладено договір з посадовцями товариства.
Правочином передбачалося, що підприємство повинно за 18 мільйонів гривень переобладнати 4 існуючі газові котельні медичних бюджетних установ на альтернативний вид палива – дерев’яну щепу. Проте, дві установи так і не переоснащувались, а фактично на ці кошти посадовцями були збудовані нові котельні, які перебувають у власності товариства.
Таким чином, посадові особи витратили кошти держави на розвиток власної господарської діяльності та збільшення власних активів.
На даний час, сума збитків по кримінальному провадженню встановлюється. Досудове розслідування триває.
Вразі доведення вини посадовцям загрожує до 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool