Кіровоградські УБОЗівці затримали «на гарячому» посадовця під час отримання неправомірної вигоди

Вересень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1341 | Коментарі: 0

Свої «послуги» за невиконання функцій, покладених на нього державою, 35-річний чиновник «оцінив» у 50 тисяч гривень. За ці дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Історію про майбутні проблеми керівнику підприємства повідав працівник одного з контролюючих органів. За його словами, уникнути їх цілком можливо, але лише у тому випадку, якщо він отримає готівкою грошову винагороду. На роздуми потерпілому дали два дні.
Розуміючи, що ситуація складається за найгіршим сценарієм, 49-річний чоловік звернувся з відповідною заявою до Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області.
За домовленістю з посадовцем, його зустріч з підприємцем відбулася у визначеному місці – на дорозі між населеними пунктами.
Та вже після передачі грошових коштів задоволення від дуже вигідної «угоди» підозрюваному зіпсували оперативники.
При особистому огляді у нього було виявлено мічені грошові купюри загальною сумою 45 тисяч гривень. Ще п’ять він встиг отримати від підприємця напередодні.
– За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», - розповідає начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області Володимир Кременний. – За ці дії законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool