Кіровоградські УБОЗівці викрили групу наркоділків

Серпень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

Під час санкціонованого обшуку домоволодіння одного з організаторів злочинного бізнесу правоохоронці вилучили більше 30 мілілітрів готового для продажу опію ацетильованого та грошові кошти у сумі більше 130 тисяч гривень, отримані незаконним шляхом.

За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
До складу злочинного угрупування з міжрегіональними зв’язками входило п’ятеро осіб, віком від 32 до 39 років. Двоє з них виступали організаторами злочинного «бізнесу», вони ж власноруч і виготовляли опій ацетильований за місцем свого проживання.
Сировину для виготовлення наркотичної отрути зловмисники скуповували на території кількох областей. В подальшому, за допомогою підручних засобів, здійснювався процес «виробництва» речовини.
До збуту опію були задіяні усі учасники злочинного угрупування. Серед клієнтів – не лише наркомани «зі стажем». Список покупців збільшувався через те, що згодом частина клієнтів «приводила» до них наркозалежних знайомих.
У результаті такої «діяльності» наркоторгівці отримували прибуток у сумі від 200 до 250 тисяч гривень на тиждень, що створювало усі умови для безбідного існування.
Усі затримані офіційно ніде не працювали, проживали в добре умебльованих будинках та користувалися дорогими автомобілями.
У ході проведення обшуків на підставі постанови суду за місцем проживання підозрюваних працівниками Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області було виявлено та вилучено рослини коноплі, вже підготовлений для продажу опій ацетильований, посуд для його виготовлення та порожні пляшки з-під розчинника, медичні препарати та шприці, грошові кошти у сумі 130 тисяч гривень, отримані від реалізації наркотичних засобів, мобільні телефони та банківські картки. Крім того, за місцем проживання одного із зловмисників було виявлено предмети, зовні схожі на вибухові пристрої (гранати Ф1 та РГД-5).
- По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» - розповідає начальник УБОЗ УМВС в області Володимир Кременний. – За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool