Кіровоградські правоохоронці радять бути обережними

Січень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

Останнім часом все більше з’являється охочих до незаконного збагачення за рахунок довірливості інших громадян

З розвитком технічного прогресу з’явився такий вид афери як Інтернет-шахрайства. Але разом із тим, зловмисники не полишають і старих схем обману – обираючи своїх жертв серед тих верств населення, які є менш обізнаними з сучасними технічними новинками.
- Найбільш вразливою категорією громадян щодо так званого «домашнього» шахрайства залишаються люди похилого віку, зокрема ті, що проживають самі. Аферисти вигадують різні способи, аби відібрати у пенсіонерів їх заощадження, – зазначає т.в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області полковник міліції Руслан Бугринець. – Крім того, громадяни різного віку продовжують потрапляти на гачок телефонних шахраїв. Вигадуючи історії про біду з родичами чи знайомими, зловмисники виманюють гроші у найбільш довірливих.
Правоохоронці не раз застерігали від спілкування із псевдо соціальними працівниками, або начебто представниками Пенсійного фонду. Втираючись в довіру до громадян, зловмисники, як правило, пропонують обміняти старі грошові купюри на нові, отримати вдома перерахунок за пенсію чи доплати за бойові нагороди. Мета цих вигаданих історій одна – проникнути в помешкання та привласнити кошти.
По-іншому діють телефонні шахраї. Представляючись неіснуючими працівниками органів внутрішніх справ чи іншими посадовими особами, вони намагаються заволодіти грошима потерпілих, спілкуючись на відстані.
- Від того, наскільки швидко громадяни повідомлятимуть про подібні випадки в міліцію, залежить оперативність викриття шахрайських дій та можливість повернення майна, – говорить Руслан Андрійович. – Якщо ви стали жертвою шахрайства, необхідно негайно звертатись до правоохоронних органів.
Працівники міліції ще раз нагадують, що доступні, на перший погляд, блага і довіра до слів незнайомців іноді можуть обернутися великими неприємностями, та пропонують кілька порад на кожен день:
- ні за яких обставин не впускайте незнайомих людей до своєї оселі;
- у представників різноманітних служб вимагайте пред'явити посвідчення;
- взагалі уникайте спілкування з підозрілими особами, зокрема і з тими, що пропонують просто на вулиці або у вас на порозі різноманітні послуги, а також зовсім не дешеві чудодійні ліки чи товари;
- завжди перевіряйте достовірність того, про що говорять та що обіцяють вам особисто або по телефону зовсім незнайомі люди.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool