Кіровоградські поліцейські затримали серійних угонщиків легкових авто

Листопад 02, 2016 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

Четверо мешканців Черкащини, за попередньою змовою, винайняли та обладнали приміщення, в якому організували шрот, виготовили відмички для автомобільних замків та удосконалили власні навики вимикання сигналізації.

На рахунку осіб близько 10 епізодів злочинної діяльності, вчинених на території Кіровоградської області та за її межами. У даний час поліцейські перевіряють підозрюваних на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Повідомлення до поліції про угони транспортних засобів у місті Кропивницькому та Маловисківському районі почали надходити до поліції з лютого поточного року. У більшості випадків власники транспортних засобів звечора залишали автомобілі біля під’їздів будинків та воріт домоволодінь, а вже на ранок виявляли їх зникнення. Зловмисники «працювали» у нічний час, намагалися уникати свідків і навіть без особливих труднощів «справлялися» з системою проти угонів та сигналізацією.

Аналізуючи усі ці злочини, поліцейські дійшли висновку, що їх скоюють одні й ті ж особи. У результаті кількох місяців напруженої роботи працівникам управління карного розшуку поліції Кіровоградщини вдалося встановити та затримати підозрюваних. Ними виявилися четверо жителів сусідньої області, віком від 27 до 41 року.

Усі вони добре знайомі між собою, бо мешкали в одному населеному пункті. З метою незаконного збагачення вирішили уганяти автомобілі на території іншого регіону та у подальшому займатися їх реалізацією, переважно вже у вигляді запчастин. Для цього чоловіки винайняли приміщення, де обладнали автошрот.

«Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у зловмисників два транспортних засоби, які значилися в угоні, комплектуючі до машин, технічні паспорти та особисті речі справжніх автовласників», - розповів начальник управління карного розшуку поліції Кіровоградської області Володимир Хвостов.

По даних фактах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool