Кіровоградські поліцейські запросили свою майбутню зміну на екскурсію

Квітень 08, 2016 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Малята з відомчого дошкільного закладу «Золотий ключик» відвідали кінологічний центр, спробували себе в ролі кінологів і патрульних та твердо вирішили стати поліцейськими, вже як підростуть.

На серйозний захід прибули більше 40 дітей разом зі своїми вихователями. Поки батьки малечі задіяні до виконання важливих службових завдань на роботі, малят супроводжував особисто шеф поліції області Сергій Кондрашенко.
Основна мета зустрічі не лише виховання дітей у дусі поваги до закону, але й проведення у зрозумілій для маленьких громадян ігровій формі корисних лекцій щодо правильної поведінки на дорозі, особистої безпеки.

«Такий захід важливий і, безумовно, актуальний для дітей, адже незважаючи на постійну опіку дорослих, вони вже зараз формують свій власний тип поведінки та загалом світогляд. У цей момент наша допомога потрібна, аби вони зрозуміли, наскільки важливим є їх особисте відповідальне ставлення до своєї безпеки, обережність та чуйність один до одного. Добре і те, що усе хороше, що засвоять наші діти відбувається у формі гри, а тому і сприймається досить правильно. Ми віримо, що вони виростуть доброзичливими та чуйними людьми», – упевнений начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко

Після знайомства з керівником поліції та його колегами для дітей розпочалася основна програма екскурсії.
Більше десяти службових собак кінологічного центру при ГУНП в області демонстрували свої вміння виконувати спеціальні команди, долати смугу перешкод, знаходили сховані кінологами речі та заборонені предмети, затримували уявних правопорушників, слухняно виконали низку команд, демонструючи чудові відмінні навички та здібності.

Про усіх вихованців кінологічного центру, їх особливості характеру, звички та спеціалізацію керівник підрозділу Артем Матвєєв розповів окремо, адже кожна собака повноправний член команди, яка цілодобово разом з поліцейськими опікується безпекою людей та здатна, у першу чергу, – зарадити біді.

1777

Загалом у Центрі «працюють» 19 спеціально тренованих псів. Серед них німецькі та бельгійська вівчарка, лабрадори і особлива гордість кінологів – чорний тер’єр. Собака досить рідкісної породи вже найближчим часом служитиме помічником поліцейських. Песику на ім’я Алтін лише 6 місяців. Поки він проходить посилений курс навчання і вже скоро зможе за необхідності охороняти важливі об’єкти та безпеку людей.

За своєю спеціалізацією поліцейські пси також треновані за напрямками розшукової роботи, пошуку вибухових пристроїв та зброї, протидії терористичній загрозі (пошук заборонених предметів на об’єктах, у місцях масового скупчення людей).
«Кожен собака – наша гордість», – запевняє начальник кінологічного центру при Головному управлінні Нацполіції в області Артем Матвєєв. - Успіх у роботі з ними це, в першу чергу, неймовірна довіра, відданість та дружба, яка тісно пов’язує наших працівників із закріпленими за ними собаками. Вони і компаньйони, і напарники, і підтримка один для одного. Тому і результат спільної роботи завжди позитивний. На рахунку наших собак десятки розкритих із їхньою допомогою злочинів».

Після показової частини на кінологічному майданчику дітлахам дозволили ближче познайомитися з песиками. Суворі та сильні на службі тварини з дітьми поводилися спокійно і грайливо, дозволяли себе гладити та «подавали лапу» тим, хто щиро і з захопленням виявляв до них свою увагу.

Наприкінці працівники відділу безпеки дорожнього руху провели малятам невеличку лекцію щодо правильної поведінки на вулицях та в громадських місцях. Хоч у такому віці малюки і не бувають там без супроводу дорослих, однак їх обережне ставлення та увага буде зовсім не зайвою.

Після спілкування з поліцейськими діти огледіли службовий автомобіль патрульних, спробували самостійно вмикати спеціальні сигнали, цікавилися особливостями роботи поліцейських.
Неймовірно задоволені та щасливі діти подякували поліцейським за цікаву екскурсію, пообіцяли коли підростуть, обов’язково прийти на службу, а до того просто навідуватимуть нових друзів, поки як гості.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool