Кіровоградські поліцейські провели екскурсію для дітей

Червень 09, 2016 | Новини | Переглядів: 855 | Коментарі: 0

Учні Цвітненського навчально-виховного комплексу, віком від 8 до 12 років, разом із директором закладу та вчителями за особистим запрошенням шефа Нацполіції області Сергія Кондрашенка побували в гостях у правоохоронців.

Визначеного для екскурсії дня діти чекали з особливим хвилюванням. Запланована подорож до обласного центру, насичена та цікава програма вже наперед «обіцяли» незабутні враження. Врешті так і сталося.

На початку гості відвідали музей управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області, ознайомилися з історією створення рятувальної служби, переглянули експозицію спеціальних засобів та обладнання, що використовувалися десятки років тому, ознайомилися з сучасним оснащенням рятувальників та прослухали застереження щодо безпечної поведінки з вогнем, побутовою технікою та у разі виявлення підозрілих предметів.

Після цього діти попрямували до Кіровоградського відділу Головного управління Національної поліції в області та відвідали Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Розповіді фахівців із різних напрямків експертиз виявилися цікавими і пізнавальними. Незабутні враження на хлопчиків справили зразки зброї та процес дактилоскопіювання.

Далі учні побували у кінологічному центрі поліції, де познайомилися з працівниками підрозділу та їх вихованцями. Службові собаки, які у повсякденному житті задіяні до розкриття злочинів та охорони правопорядку, під захопливі погляди дітей виконували спеціальні команди наставників, долали смугу перешкод та шукали заборонені предмети.

Наприкінці зустрічі юні гості переглянули спеціальну техніку поліцейських і зробили численні фото на згадку про візит.
«У нас дуже хороші враження, діти справді задоволені та щасливі, –розповідає директор навчально-виховного закладу Олена Міроненко. – Екскурсії усі чекали з нетерпінням, і от зараз дуже вдячні за запрошення, приділений час і задоволення, яке ми отримали від побаченого».
Про необхідність проведення виховної роботи для учнів під час літнього відпочинку говорять і поліцейські.

«Усі ми знаємо, що навчальний рік у школах закінчився і настали літні канікули. Більшість батьків працюють, а тому, на жаль, не можуть постійно приділяти достатньої уваги своїм діткам. Якраз робота пришкільних таборів важлива та необхідна, тож до неї разом із вчителями постійно долучатимуться і поліцейські», – зауважує начальник Головного управління Національної поліції області Сергій Кондрашенко. – Бо виховані та законослухняні діти – щасливе майбутнє нашої держави».

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool