Кіровоградські надрокористувачі сплатили до бюджету майже 48 мільйонів гривень

Листопад 20, 2013 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

Протягом десяти місяців 2013 року суб‘єкти господарювання, які здійснюють розробку надр, сплатили до Державної скарбниці 21,3 млн. грн. платежів за їх використання, до місцевих бюджетів надійшло 26,2 млн. грн.

При цьому загалом вдалося перевищити минулорічні показники майже на 20 млн.грн., або 70 відсотків.

На Кіровоградщині плату за користування надрами сплачують 493 суб‘єкти господарювання. Серед них найкрупніші – ПАТ „Центральний гірничо-збагачувальний комбінат”, три шахти державного підприємства „СхідГЗК” та ТОВ виробничо-комерційна фірма „Велта”. „Саме ці суб’єкти господарювання перерахували майже 90 відсотків усіх надходжень плати за користування надрами по області”, - зазначив начальник ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Олександр Лебедєв.

Нагадаємо, що надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу. Його підприємства можуть отримати, ставши переможцями аукціонів.

„З метою забезпечення контролю за повнотою нарахування та сплати до бюджетів платежів за користування надрами фахівцями Міндоходів Кіровоградщини детально аналізуються обсяги видобутку корисних копалин, а також налагоджено дієвий обмін інформацією з органами Мінприроди України та Держгеонадр України як на місцевому, так і на центральному рівнях”, - зазначив Олександр Лебедєв.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool