Кіровоградські митники на захисті прав інтелектуальної власності

Травень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

Кіровоградськими митниками на підставі даних митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності було зафіксовано чотири випадки оформлення імпортних товарів з ознаками порушення прав інтелектуальної власності торгівельних марок "Electrolux", "BRP", "SEA-DOO", "SKI-DOO" (морозильники, снігоходи та гідро цикли).

Після отримання дозволів від правовласників вказаних торгівельних марок, митне оформлення цих товарів було завершено.
Також співробітники Кіровоградської митниці Міндоходів не дозволили місцевому підприємству вивезти до Вірменії контрафактний товар – 1000 штук скляних ізоляторів, призначених для ізоляції і кріплення дротів на повітряних лініях електропередач. У ході проведеного експертного лабораторного дослідження було встановлено, що на них знаходився товарний знак Львівської ізоляторної компанії, яка не давала на це згоди. Тобто, мали місто ознаки порушення прав інтелектуальної власності. Відносно директора підприємства було складено протокол про порушення митних правил. За результатами судового рішення товар конфісковано.
Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує – згідно зі ст. 4 Митного кодексу України до об'єктів права інтелектуальної власності, за якими ведеться митний реєстр, відносяться об'єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин. Після реєстрації об'єкта права інтелектуальної власності в даному Реєстрі, митні органи на підставі внесених даних запобігають переміщенню через митний кордон України контрафактних товарів. Заходи, пов'язані з призупиненням митного оформлення, застосовуються щодо товарів, які переміщуються через територію України, за винятком особистих речей громадян, товарів, які містять об'єкти права інтелектуальної власності, що охороняються відповідно до закону і не призначені для виробничої чи іншої підприємницької діяльності, та припасів.
Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool