Кіровоградські міліціонери затримали юного грабіжника

Січень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Працівники Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області у результаті проведення слідчих дій затримали 19-річного жителя сусідньої області за підозрою у скоєнні низки пограбувань.

До відділу міліції з різницею у день-два надійшло кілька схожих повідомлень від кіровоградок, віком від 33 до 59 років, про те, що вони зазнали нападів грабіжника. Зловмисник підстерігав жінок темної пори доби, коли вони поверталися додому і, застосовуючи фізичну силу, виривав у них з рук сумки з особистими речами, грошима та іншим майном.
Проаналізувавши заяви потерпілих та у ході проведення першопочаткових слідчих дій, правоохоронці дійшли висновку, що до скоєння цих грабежів причетний один і той же невідомий. Через кілька діб працівники міліції вийшли на слід зловмисника та встановили його особу. Ним виявився 19-річний житель сусідньої області. Познайомившись через мережу Інтернет з жителькою Кіровограда, хлопець на свята приїхав до неї у гості.
Раніше юнак був умовно засуджений за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Та, як виявилося, він знов переступив закон, ставши на слизьку стежку.
Попередньо встановлено, що на одній із вулиць обласного центру зловмисник, штовхнувши перехожу у спину, відкрито заволодів її сумкою із мобільним телефоном та грошима у сумі 100 гривень. У іншої жінки грабіжник шляхом ривка відібрав сумку із кількома пластиковими картками і коштами у сумі 110 гривень. Здобиччю третього пограбування для юнака стали гроші у сумі 150 гривень, окуляри, ключі та два інгалятори, що знаходилися у сумці кіровоградки.
Наразі підозрюваного затримано у порядку статті 208 КПК України «Затримання уповноваженою службовою особою», він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Викрадені сумки з речами потерпілих правоохоронці вилучили на території закинутого будинку, на який вказав зловмисник. Награбовані кошти підозрюваний встиг витратити на власні потреби.
За цим фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України, проводиться розслідування. Максимальний термін покарання, передбачений санкціями даної статті – шість років позбавлення волі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool