Кіровоградські державні вищі навчальні заклади готові допомогти продовжити навчання студентам Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС

Серпень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1978 | Коментарі: 0

За сприяння управління освіти та науки облдержадміністрації, відбулася зустріч представників кіровоградських державних вищих навчальних закладів зі студентами, батьками та викладачами Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС.


Цього понеділка, під час щотижневої апаратної наради в облдержадміністрації, керівник області Сергій Ларін повідомив, що мав окрему розмову із Міністром освіти і науки, молоді та спорту України Дмитром Табачником стосовно закриття Кіровоградського юридичного інституту та сприяння подальшому переведенню студентів до інших вишів. Відтак, метою сьогоднішньої зустрічі стало обговорення механізмів переведення студентів-юристів до інших навчальних закладів Кіровограда з тим, аби вони здобули бажану вищу освіту з найменшими втратами як в матеріальному, так і в моральному плані. Пропозиції своїх навчальних закладів представили ректор Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олег Семенюк, проректор з навчальної та наукової роботи Державної льотної академії України Артур Дрезналь та перший проректор Кіровоградського національного технічного університету Микола Петренко.
Усі три виші, за словами їхніх представників, готові прийняти на навчання усіх, хто виявить відповідне бажання, коригуючи, за потреби, навчальний процес саме з огляду на специфіку попередніх років навчання студентів Кіровоградського юридичного інституту.
Так, Олег Семенюк розповів, що приймальна комісія педагогічного університету уже зареєструвала заяви від студентів юридичного інституту – роботу з їх переведення на навчання до КДПУ ім. В. Винниченка уже розпочато, у майбутньому вони стануть правознавцями, або ж викладачами історії та права. Були й такі випадки, що студенти виявляли бажання взагалі перепрофілюватися і подавали заяви на факультет фізичного виховання. Подібний стан справ із переведенням і у Кіровоградському національному технічному університеті, що пропонує здобути освіту за напрямом менеджмент і адміністрування - уже зареєстровано низку заяв. До того ж, як зауважив Микола Петренко, керівництво вишу навіть дещо зменшило плату за навчання для студентів колишнього юридичного інституту.
Завершити навчання за напрямком менеджменту, але з особливою родзинкою - авіаційним менеджментом, готова допомогти студентам Кіровоградського юридичного інституту і Державна льотна академія, про що заявив Артур Дрезналь.
І навіть, якщо попит перевищить пропозицію, тобто кількість бажаючих перевестися до певного вишу перевищить кількість ліцензованих місць на факультеті певного напрямку навчання – це не створить великих проблем, адже є домовленість між головою облдержадміністрації Сергієм Ларіним та Міністром освіти і науки, молоді та спорту України Дмитром Табачником про збільшення за потреби місць на певному факультеті – повідомила начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ельза Лещенко. Більше того, Ельза Володимирівна розповіла, що вже є офіційний лист від Міністерства внутрішніх справ України, який одержало керівництво Кіровоградського юридичного інституту, що за погодження із Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України студенти, перевівшись до Кіровоградського державного педагогічного університету, за навчання платитимуть таку ж суму, як і у попередньому виші. Наразі, відповідне погодження має одержати і педагогічний університет, цьому сприятиме обласне керівництво.
Ще одним альтернативним виходом зі складної ситуації, що склалася, може стати продовження навчання у Смілянському навчально-консультативному пункті ХНУВС, про що розповів його представник Богдан Гук. Навчання проводиться виключно заочно, але що цікаво, у дипломі про вищу освіту буде вказано про закінчення безпосередньо Харківського національного університету внутрішніх справ.
Проте, як розповів перший проректор Кіровоградського юридичного інституту Богдан Стецюк, переважна більшість студентів уже вирішили цю проблему, перевівшись на навчання до Харківського національного університету внутрішніх справ, до того ж з такими ж умовами навчання, що були для них і у Кіровограді. А саме – плата за навчання лишається та ж сама, немає потреби складати академічну різницю, курсанти – а їх більше 300, які навчалися за державний кошт, так і продовжать навчання на державній формі, і насамкінець, умовно кажучи, кіровоградські групи не будуть змішуватись із харківськими.

джерело сайт ОДА
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool