Кіровоградські даішники нагадують водіям: «П’яний за кермом - злочинець!»

Жовтень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1112 | Коментарі: 0

Саме під таким гаслом Державтоінспекція нині проводить профілактичні заходи на автодорогах області. Правоохоронці переконують водіїв відповідально та принципово ставитися до питання тверезості за кермом.

Загалом боротьба з пияцтвом за кермом – не епізодична, а постійна і систематична робота інспекторів ДАІ. Відтак вартові доріг здійснюють ряд заходів, спрямованих на виявлення і «знешкодження» нетверезих водіїв. Окрім штрафних санкцій у разі виявлення порушення, працівники ДАІ проводять роз’яснювальну роботу з керманичами.
Кожну добу на дорогах області працівники ДАІ затримують близько 15 самовпевнених водіїв, які наважилися сісти за кермо після вживання спиртних напоїв. Лише за 9 місяців нинішнього року виявлено понад 5279 водіїв у стані алкогольного сп’яніння різного ступеню.
Днями, під час нагляду за дорожнім рухом, працівниками відділу ДАІ з обслуговування м. Кіровограда у транспортному потоці був помічений автомобіль ГАЗ-3110, характер руху якого викликав підозру в інспекторів. Після зупинки транспортного засобу, співробітникам ДАІ стала одразу ж зрозумілою «дивна поведінка» керманича. Той перебував за кермом автівки з явними ознаками алкогольного сп’яніння, хоча й заперечував це. Прилад «Драгер Алкотест» підтвердив факт сп’яніння, виявивши у водія 2,41 проміле алкоголю у крові. Відносно водія інспекторами ДАІ був складений протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», а автомобіль ГАЗ-3110 вилучено з транспортного потоку та доставлено на зберігання до спеціального майданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів.
Відповідно до законодавства за власну безрозсудність і ризик своїм та чужими життями винуватцям доводиться сплачувати штрафи в розмірі від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.
Цього разу завдяки пильності інспекторів ДАІ вдалося уникнути трагедії. Проте так буває, на жаль, не завжди. Статистика свідчить і про більш серйозні наслідки, до яких призводять водії, які, незважаючи на алкогольне сп’яніння, наважуються керувати автотранспортом. З початку року в області зареєстровано 15 ДТП з вини нетверезих керманичів, у яких було травмовано 22 людини, ще 6 випадків призвели до загибелі людей.
Як би впевнено не почував себе водій, який вжив навіть невелику дозу алкоголю, але, сівши за кермо в такому стані, він автоматично стає потенційним злочинцем. Тому керманичам варто дослухатися до поради не ризикувати даремно ні своїм, ні, тим більше, чужим здоров'ям і життям. Якщо Вам довелося випити спиртного, подбайте про надійне місцезнаходження свого автомобіля і доберіться до місця проживання пішки, за допомогою громадського транспорту або таксі. Відповідальне та принципове ставлення до питання тверезості за кермом має стати обов’язковим правилом для водіїв.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool