Кіровоградське сміттєзвалище експлуатується з грубим порушенням закону

Грудень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1056 | Коментарі: 0

У ході перевірки законності експлуатації Кіровоградського міського сміттєзвалища прокуратурою області виявлено суттєві порушення, внаслідок яких державі завдано збитки на суму близько 7 млн. грн.

Гостра проблема перевантаженості міського сміттєзвалища давно відома багатьом кіровоградцям. Для її вирішення в 2009 році в оренду на 49 років під будівництво об’єкту по сортуванню та переробці сміття ТОВ «КАТП-1128» було виділено земельну ділянку. На жаль, остання перевірка засвідчила, що дана територія досі не використовується за призначенням, а лише засмічується.
Працівники прокуратури разом із фахівцями контролюючих органів виявили цілу низку порушень вимог земельного та природоохоронного законодавства при експлуатації міського сміттєзвалища. Там, зокрема, відсутні покриття й загороди, не проводиться сортування відходів, у грунті та грунтових водах перевищуються гранично допустимі концентрації шкідливих речовин, від диму забруднюється атмосферне повітря прилеглої житлової території. Втім, найгірше, що через перевантаженість самого сміттєзвалища самовільно захоплюються й забруднюється побутовими відходами прилеглі до нього території, зокрема, Державного підприємства «Компаніївське лісомисливське господарство», землі якого б мали оздоровлювати мешканців обласного центру й приносити користь довкіллю. Внаслідок порушення спеціальних правил державі заподіяно збитків на суму близько 7 млн. грн.
Наразі відомості про кримінальне правопорушення за ч.2 ст. 239 Кримінального кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.
Окрім того, за результатами перевірки прокуратурою області до суду заявлено позов про дострокове розірвання договору оренди вказаної ділянки землі, виділеної під будівництво підприємства по переробці сміття.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool