Кіровоградське підприємство намагалося ошукати державу на понад 6 млн. грн.

Січень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

В ході проведення документальної позапланової виїзної перевірки одного із кіровоградських підприємств фіскальниками було виявлено ряд порушень податкового законодавства.

Встановлено, що підприємством укладені договори на поставку сільськогосподарської продукції з контрагентами, які знаходяться на спеціальному податковому режимі (податок на додану вартість не перераховується до бюджету, а використовується на власні потреби). Зазначені договори мали умовний характер, зокрема, фактично перераховувалась попередня оплата на користь контрагентів, якими ці кошти одразу повертались підприємству (з використанням третьої особи). Вказана операція була проведена неодноразово. При цьому, фактичної поставки продукції так і не здійснено. Таким чином, шляхом проведення значної кількості обертів грошових коштів, відбулося формування «штучного» податкового кредиту з податку на додану вартість, і як наслідок занижено суму сплати податку на 6,7 млн. грн.
Проте, виявлені порушення підприємство відмовилося визнавати та звернулося з позовом до Кіровоградського окружного адміністративного суду, який скасував податкові повідомлення-рішення. Кіровоградською ОДПІ було подано апеляційну скаргу до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. Судом апеляційної інстанції в ході вивчення матеріалів справи з’ясовано, що первинні документи, надані підприємством-скаржником (позивачем), не мають юридичної сили, оскільки не доведений факт здійснення поставки сільськогосподарської продукції.
Таким чином, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію податкового органу та виніс постанову, якою залишив в силі оскаржені податкові повідомлення-рішення. В свою чергу, кіровоградське підприємство вже відшкодувало завдані державі збитки.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool