Кіровоградське обласне територіальне відділення припинило порушення законодавства

Листопад 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1074 | Коментарі: 0

На виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» та з метою встановлення відповідності діяльності Товариства на ринку надання послуг, пов»язаних з приєднанням до власних електричних мереж Кіровоградське відділення виявило порушення, яке полягало у неправомірному стягненні із замовників коштів за розробку технічних умов, при виконанні стандартних приєднань.

Після набрання чинності з 1 січня 2013 року змін до Закону України «Про електроенергетику» розробка та видача технічних умов повинні надаватися електропередавальною організацією у складі послуги з приєднання електроустановки замовника до електричних мереж у вигляді надання послуги зі створення технічних можливостей для передачі у місця приєднання електроустановки замовника відповідної потужності до електричних мереж електропередавальної організації електричної енергії необхідного обсягу з дотриманням показників її якості та надійності.

Тобто, з березня поточного року окрема послуга з видачі технічних умов на приєднання до електричних мереж електропередавальними організаціями не надається.

Але в ході проведення перевірки Товариства в особі Знам»янського району електричних мереж було встановлено, що з ФОП Щава О.О. та з гр. Овчаренко С.І. на користь електропередавальної організації було сплачено кошти за розробку технічної документації у подвійному розмірі.

Вищеозначені дії Товариства кваліфіковано, як зловживання монопольним становищем на ринку з приєднання до електричних мереж, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

До честі суб»єкта господарювання потрібно віднести той факт, що він вжив заходів до усунення виявленого порушення та запобігання подібним випадкам у подальшому.

Зокрема, замовникам були повернуті зайво стягнені кошти в повному обсязі, а до відповідальних осіб застосована дисциплінарна вдповідальність.

ПАТ «Кіровоградобленерго» визнало факт вчинення порушення та зобов»язалося сплатити штраф у розмірі 68 тис. грн. до Державного бюджету України.

Голова тервідділення О. Корнюша


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool