Кіровоградська в`ялена риба призвела до людських жертв

Травень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

Вироблена в`ялена риба у Світловодську стала причною отруєння мешканців Києва.

Потерпілі люди , які купили у київському супермакеті цю рибу, звернулися за допомогою до лікарень столиці, де і був встановленний діагноз – ботулізм. Хвороба дуже небезпечна, потребує швидкого реагування для спасіння хворого від смерті.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що Державною установою "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" в м. Києві, зареєстровано один летальний випадок захворювання на ботулізм та два випадки захворювання на ботулізм у мешканців м. Києва, які вживали в їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в торгівельній мережі міста.

Летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у громадянина 1976 року народження, який 24.05.2017, зі слів дружини, вживав в їжу в'ялену рибу (лящ не патраний) промислового виробництва.

В інших двох випадках захворювання на ботулізм, постраждалі також своє захворювання пов'язують із вживанням в їжу тарані та в'яленого коропа промислового виробнцтва.

Риба була вироблена підприємством, розташованим в м. Світловодськ Кіровоградської області та придбана в одному із гіпермаркетів Києва.
Заходи локалізації та ліквідації проводяться спільно з Управлінням захисту економічної безпеки Національної поліції України в м. Києві.

Станом на 18.00 29.05.2017 р. в м. Києві існує тимчасова заборона на реалізацію зазначеної продукції, громадянам, які її придбали, наполегливо рекомендується утриматись від вживання в їжу до з’ясування обставин.



ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool