Кіровоградська ОДПІ приділяє особливу увагу об’єктивному розгляду звернень громадян

Лютий 06, 2015 | Новини | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

Для органів Державної фіскальної служби звернення громадян є важливою ланкою роботи. Зокрема, керівництво та фахівці Кіровоградської ОДПІ приділяють особливу увагу об’єктивному розгляду звернень громадян та оперативному вирішенню порушених в них питань.

За січень 2015 року до Кіровоградської ОДПІ надійшло 5 письмових звернень громадян, які на даний час знаходяться на розгляді так, як термін розгляду не настав.
В Кіровоградській ОДПІ затверджено та підтримується в актуальному стані Графік прийому громадян посадовими особами інспекції.
Графік особистого прийому громадян посадовими особами Кіровоградської ОДПІ розміщено в Центрі обслуговування платників Кіровоградської ОДПІ та на суб-сайті ГУ ДФС у Кіровоградській області. Інформація стосовно попереднього запису на особистий прийом до посадових осіб Кіровоградської ОДПІ представлена в ЦОП Кіровоградської ОДПІ та в ЗМІ.
В січні 2015 року звернень від громадян щодо особистого прийому посадовими особами Кіровоградської ОДПІ не надходило.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool