Кіровоградська ОДПІ нагадує

Вересень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 1156 | Коментарі: 0

Що статтею 166 Податкового кодексу України визначено, що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податковим роком.
До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця таких послуг і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг і строк їх продажу (виконання, надання).
Таким чином, платник податку, по витратах понесених у 2013 році, може скористатися правом на податкову знижку до 31 грудня 2014 року включно.

День сплати єдиного внеску

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.
Варто нагадати, що днем сплати єдиного внеску вважається:
1) у разі перерахування сум ЄСВ з рахунку платника на відповідні рахунки фіскального органу – день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок фіскального органу;
2) у разі сплати ЄСВ готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;
3) у разі сплати ЄСВ в іноземній валюті - день надходження коштів на відповідні рахунки фіскального органу, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.
Порядок обчислення і сплати єдиного внеску регламентовано Законом України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool