Кіровоградська ОДПІ інформує

Листопад 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

Яким чином податкові агенти звітують про нарахування, утримання та сплату військового збору?

Кіровоградська ОДПІ нагадує, що з 03 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів» (далі – ПКУ), яким, зокрема, встановлено військовий збір.
Платники військового збору зобов’язані забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені ст. 176 ПКУ. Це визначено п.п. 1.6 п. 16 прим. 1 підрозд.10 розд. XX ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями.
Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі – податковий розрахунок) до контролюючого органу за місцем свого розташування (п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ).
На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблено проект форми податкового розрахунку, який передбачає відображення податковим агентом за звітний квартал загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір, загальної суми утриманого збору, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб – платників військового збору.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 132.04).

Розгляд звернень громадян
Кіровоградська ОДПІ нагадує, що громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, щo стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.
У зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.
Звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі) чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.
Звернення може бути подано як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне).
Якщо питання, порушене в зверненні, не входить до компетенції даного контролюючого органу, воно в строк не більше п’яти календарних днів пересилається за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення. У разі, якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обґрунтованого рішення контролюючим органом чи його посадовою особою, воно в той самий термін повертається громадянину з відповідними роз’ясненнями.
Як зазначив начальник відділу обслуговування платників податків Юрій Андрусик, інспекцією вживаються всі можливі заходи для надання найбільш повних та обґрунтованих відповідей, а також недопущення формального підходу до питань, порушених у зверненнях громадян. Як наслідок цієї роботи – до ОДПІ протягом січня - жовтня 2014 р. надійшло 46 письмових звернень від громадян, із них 41-розглянуто, 5- знаходяться на розгляді (термін розгляду не настав).
Кіровоградська ОДПІ запевняє усіх громадян, що жодне звернення, подане відповідно до вимог чинного законодавства, не залишиться без уваги.

«Пульс» – як допомога бізнесу
Антикорупційний сервіс «Пульс» діє з метою підвищення рівня довіри до Державної фіскальної служби та допомоги платникам податків у вирішені складних та проблемних питань. Завдяки йому представники бізнесу, в тому числі і суб’єкти ЗЕД, мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Державної фіскальної служби, керівництва відомства та оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.
Сервіс працює за принципом call-back, тобто працівники ДФС не тільки приймають звернення, але й потім повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи. Лінія працює цілодобово. Звернутися на «Пульс» можна за телефоном (044) 284-00-07.
За період січень – жовтень 2014 до сервісу «Пульс» надійшло 42 звернення від платників стосовно роботи Кіровоградської ОДПІ. Від загальної кількості найбільш актуальними та проблемними є питання щодо прийняття звітності на паперових носіях, реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) тощо.
Всі звернення розглянуті своєчасно, без порушення термінів.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool