Кіровоградська облрада дала старт створенню наглядових ради при комунальних підприємствах

Вересень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 777 | Коментарі: 0

Під час засідання 20-ї сесії Кіровоградської обласної ради, депутати підтримали депутатський запит Артема Погребнюка «Про створення наглядових рад при комунальних підприємствах обласної ради», чим розпочали процес створення таких рад.

«Наглядові ради створюються не для безкінечних обговорень проблем, а для їх ефективного вирішення. Тому в цих радах мають бути професійні люди, які зможуть зробити наші комунальні підприємства ефективними, прибутковими, і налагодити надання ними якісних послуг для населення» - наголосив під час свого виступу на засіданні облради Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».

Головною метою даного проекту рішення є створення дієвого колективного та незалежного органу, який зміг би підвищити ефективність роботи комунальних підприємств міста та знизити корупційні ризики, які на сьогодні є в їх роботі.

Ініціатива створення наглядових рад при комунальних підприємствах Кіровоградської області належить громадським організаціям Асоціація Політичних Наук, Центр політичних студій та аналітики "Ейдос" та депутату обласної ради Артему Погребнюку, який вніс проект рішення на розгляд міської ради. Під час розгляду питання, в сесійній залі був присутній і голова Центру «Ейдос», відомий в Україні політолог і реформатор Віктор Таран.

Кіровоградська обласна рада стала першою в Україні, розпочавши запроваджувати на своїх комунальних підприємствах цей новий механізм. Раніше подібний проект рішення розглядався і Кропивницькою міською радою, проте для його підтримки забракло голосів.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в 

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool