Кіровоградська область: з роками застаріла зброя зберігає своє призначення

Квітень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 902 | Коментарі: 0

Щойно розтанув сніг - до Служби порятунку знову почали надходити повідомлення про випадки виявлення боєприпасів часів Другої світової війни.

10 квітня 3 застарілих артснаряди виявили місцеві жителі у Знам’янському районі. Це вже не перший з початку цього року випадок: наприкінці лютого 31 артснаряд знайшли шукачі металобрухту у Новій Празі Олександрійського району та 93 вибухонебезпечних предмети виявили у селищі Новгородка місцеві жителі. 22 березня робітники, копаючи яму в одному з домоволодінь села Володимирівки Кіровоградського району, знайшли декілька боєприпасів. Після більш ретельного обстеження ділянки сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області виявили арсенал, не менший ніж в Олександрійському районі: 10 снарядів, 16 мінометних мін, 70 набоїв різного калібру.
Знаходять застарілу вибухівку, як правило, власники дач на присадибних ділянках, жителі сіл під час польових та городніх робіт, збирачі металобрухту. Не виключено, що і ви можете натрапити на подібні “сюрпризи” під час відпочинку чи роботи.
Більшість вилученої із землі продукції військової промисловості навіть через більш ніж півстоліття не втратили свого призначення – нести смерть, руйнувати і знищувати. Більше того - з часом стали ще небезпечнішими, адже пролежавши десятки років під землею, зброя піддається корозії, порушується її герметичність, руйнується пусковий механізм. Достатньо одного необережного дотику і може статися непоправне.
Шановні громадяни! У випадку виявлення вибухонебезпечних предметів дотримуйтеся заходів безпеки. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно вилучити знахідку із землі, не “експериментуйте” з нею, не піддавайте впливу вогню. Помітьте місце, де знайшли вибухівку, та зателефонуйте до служби порятунку за номером “101”.
Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool