Кіровоградська область проводить активну роботу щодо прийому і розміщення громадян зі Східних областей

Липень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

«Кіровоградська область проводить активну роботу щодо прийому і розміщення громадян зі Східних областей», - про це під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій та міськвиконкомів у ОДА доповів Ігор Парфьонов заступник начальника Управління ДСНС в області, співголова обласного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО.

Наразі наших співгромадян зі Сходу держави на Кіровоградщині проживає майже 700. Найбільше людей розмістилося завдяки сприяння влади у Світловодську та Кіровограді.
Під час засідання зокрема обговорювалися потреби цієї категорії громадян на Кіровоградщині. Віта Атаманчук заступник голови ОДА, співголова обласного штабу наголосила на тому, що розміщення громадян у належних умовах є одним з надважливих завдань. Для цього районна влада повинна знайти придатні для життя приміщення та прозвітувати до обласного штабу. Таким чином вдасться завчасно підготуватися до прибуття більшої кількості переселенців. Зараз обласна рада працює над банком даних таких будинків у сільській місцевості. Увагу представників районної влади звернули і на те, що важливо не зволікати з наданням відповідної інформації.
Окремо обговорювалося питання оплати проживання за державний кошт громадян, які не мають на Кіровоградщині рідних чи знайомих. На такі потреби було виділено обласною радою 2 млн. грн. І ці кошти вже практично розподілені.
Наразі область готується до перевірки умов проживання переселенців координаторами проектів організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка відбудеться незабаром.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool