Кіровоградська область: на місцевих водоймах провели рейд

Липень 02, 2018 | Новини | Переглядів: 599 | Коментарі: 0

2 червня інформаційно-застережну роботу на місцевих водоймах провели рятувальники Новоукраїнського та Олександрійського районів.

Розмовляючи із відпочивальниками, фахівці Служби порятунку знайомили їх із трагічною статистикою загибелі громадян на водоймах країни та запитували, як, на думку пересічного громадянина, можна уникнути нещасного випадку під час купання? Із відповідей людей можна зробити висновок, що усі добре знають правила поведінки на воді, проте люди визнають, що іноді їх порушують.

Найчастіше – дозволяють собі купатись напідпитку, не вбачаючи у цьому великої загрози для життя. Кожен упевнений, що контролює ситуацію. Рятувальники переконували громадян, що купання у стані сп’яніння небезпечне двома факторами: переоцінкою власних сил та шкідливим для організму перепадом тиску під час занурення. Тому не варто заходити глибоко у воду після випитого алкоголю, тим паче – далеко запливати, пірнати з висоти тощо.

Крім того, особливу групу ризику на водоймах становлять діти. Ні за яких обставин не можна випускати дітей та й підлітків із поля зору під час купання чи відпочинку на березі. Достатньо хвилини, щоб втратити дитину назавжди.

Щоб почута інформація добре закріпилась у пам’яті громадян, рятувальники роздавали застережні листівки.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool