Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Лютий 16, 2015 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

З 16 лютого відділ популяризації книги запрошує переглянути книжкову виставку «Постать і слово Уласа Самчука». Виставка присвячена 110-річчю від дня народження відомого українського письменника. Улас Олексійович Самчук — український письменник, журналіст і публіцист, редактор, лауреат УММАН, член уряду УНР у вигнанні, член ОУП «Слово».

17 лютого в бібліотеці буде проведено день інформації «Україно – це твої сини». В його рамках протягом дня оформлюватимуться тематичні книжкові виставки, відбуватимуться заходи та зустрічі.
Ключевим заходом дня є патріотичний діалог «Волонтерський рух: наша сила в єдності», що відбудеться о 13.45.
В рамках заходу:
- зустріч із волонтерами Громадської ініціативи Армія SOS Кіровоград;
- зустріч із авторами та презентація поетичної збірки «І плаче росами земля…»;
- виступ поета Миколи Голованова та виконавця Андрія Шульги.

17 лютого о 8.00 працівники відділу мистетцв запрошують на художній вернісаж «Ілля Рєпін і Україна». Життя і творчість цієї людини безроздільно пов'язані з Україною, її історією і народним побутом. Він палко любив Україну. Це була його Батьківщина. Ілля Рєпін залишив багату й різноманітну мистецьку спадщину, його ранні розписи церков в Україні знищені під час війни, численні жанрові, побутові картини, портрети і твори на історичні теми зберігаються в музеях Росії, України та у приватних колекціях. Він був українцем і за характером своєї творчості. У полотнах І.Рєпіна українська стихія блищить всіма своїми барвами.

17 лютого о 13.30 та 18 лютого о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Масляна весну закликає». Масляна - останній перед Великим постом тиждень - популярне народне свято, що дійшло до наших днів ще з язичницьких часів. Протягом Масляної проводились різноманітні обряди, гостини, гуляння. Під час заходу працівники книгозбірні розкажуть багато цікавинок про традиції та обряди цього свята.

З 18 лютого у відділі абонементу відкриється книжкова виставка «Українська мова – модна та сучасна». Виставка присвячена Міжнародному дню рідної мови, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. На виставці будуть представлені підручники, словники, книги з історії української мови.

18 лютого о 14.00 працівники відділу бібліографії та краєзнавства запрошують на зустріч з кіровоградським військовослужбовцями, учасниками АТО. Захід організовано спільно з Кіровоградським обласним військовим комісаріатом. Під час заходу учасники дізнаються про події на Сході України, справжню дружбу та взаємовиручку серед українських хлопців.

З 19 лютого відділ мистетцв презентує книжкову виставку «Ігор Шамо: мелодист з яскравим образним мисленням». Виставка буде оформлена до 90-річчя від дня народження одного з найпопулярніших сучасних українських композиторів Ігора Наумовича Шамо. Ігор Шамо — композитор глибоко проникливого ліричного обдарування, видатний мелодист з яскравим образним мисленням. Яскрава обдарованість та високий рівень професійної майстерності дозволили Ігорю Шамо однаково успішно виступати у цілком різних видах, формах і жанрах музичної творчості. Він автор симфоній, сюїт, творів для симфонічного оркестру та пісень, найвідомішою з яких є пісня «Києве мій».

19 лютого о 14.15 працівники відділу популяризації книги та відділу мистецтв запрошують на музично-поетичний вечір «Василь Симоненко. Зустріч призначена поетом». Поезія Василя Симоненка вийшла з глибин народного життя, з мужності народу, з його горя і героїчної боротьби. Читаючи його твори, відчуваєш дух патріотичної самопожертви і непокори, могутній вибух пристрасті і гніву, любові і ненависті. В рамках заходу учасники не лише почують твори видатного поета у виконанні читців та пісні на тексти поета у викананні молодих співаків Кіровоградщини.
20 лютого о 13.30 працівники відділу популяризації книги проведуть тренінг «Толерантність». Кожна людина мусить взаємодіяти із представниками інших культур. На жаль, дух нетерпимості, ворожості до іншої культури, способу життя, інакших вірувань, переконань, звичок завжди існував та існує надалі. Життя в полікультурному соціумі — проблема кожної особистості, групи людей і певних інститутів влади. Основою такого існування є толерантність як універсальний принцип людської життєдіяльності. Протягом тренінгу відвідувачі удосконалять вміння толерантного спілкування.

20 лютого о 12.00 працівники відділу популяризації книги проведуть чергове засідання лекторію «Молодь і право» на тему «Цікаві закони з усього світу». Фахівець з Головного управління юстиції у Кіровоградській області Катерина Пільгуй, розповість цікаві фактів з даної теми. Практично в кожній країні світу існують безглузді за своєю суттю закони, в яких рідко простежується логіка. Приходьте на захід й дізнайтесь про незвичні факти з галузі права.

22 лютого з 12.00 до 15.00 вже традиційно запрошуємо на засідання студії творчого настрою «фАРТ». Цього разу тема - «Вишивка стрічками». За допомогою атласних стрічок різної ширини учасники засідання навчаться створювати справжні об'ємні картини. Проведе майстер-клас Залізняк Віра Іванівна, майстриня Кіровоградського обласного громадського об’єднання «Єлисаветградський узвіз», що діє при міському Будинку вчителя.
Для роботи Вам знадобляться:
- п’яльця;
- тканина для вишивки;
- дві голки (з великим та малим вушком);
- нитки;
- стрічки (можна використовувати готовий набір для вишивки стрічками);
- ножиці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool