Кіровоградська музична школа відзначила своє 40-річчя

Грудень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1391 | Коментарі: 0

Кіровоградська музична школа №2 імені Юлія Мейтуса відзначила своє 40-річчя. В актовій залі музичного училища відбулися урочистості та концерт, присвячені ювілею школи.

В урочистостях взяли участь начальник відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради Анна Назарець, начальник управління культури, мистецтва та фінансового забезпечення департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації Олена Олєннікова, голова обласної профспілки працівників культури Зоя Кадук, директори початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.
Анна Назарець вручила колективу школи Грамоту та Подяку Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету, почесні грамоти відділу культури і туризму, та подарунок від міської влади - проектор і комп’ютер.
Святковий концерт був радісно піднесеним, а його фінальний аккорд прозвучав у виконанні 100-голосого зведеного хору школи із солістами –випускницями школи, студентками Кіровоградського музичного училища.
- Це свідчить про те, що музична школа – це не тільки стіни - це дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь у “мейтусян”, - говорить директор школи валентина Ревенко. - Світлини, розміщені в фойє авторства відомого кіровоградського фотожурналіста Ігоря Демчука, нагадують про велику кількість мистецьких проектів Кіровоградщини, в яких педагогічний колектив нашої школи виступив у ролі ініціатора та організатора, ставав повноправним партнером творчого колективу Кіровоградського музичного училища. Це і славнозвісний Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах « Провесінь», фестиваль української академічної музики «Класік-проект» , авторські концерти відомих українських композиторів сучасності, 6 обласних конкурсів юних композиторів пам’яті Ю.С. Мейтуса, фестивалі творчих звітів школи для громадськості міста , чисельні закордонні поїздки, участь у престижних конкурсах.
Що ж чекало гостей ювілейного звіту школи? Музика на всі смаки, звична для школи театралізованість (автори сценарію О. Осадчук та В. Ревенко ), різнобарв’я музичних інструментів, яскраві костюми, а головне - дитяча творчість, помножена на їх талант і підкріплена досвідом колективу самовідданих викладачів.
Якими ж колективами пишається «мейтусівська» школа , а разом з нею і вся міська громада ? Відкриттям свята став оркестр народних інструментів «Верея» (керівник С.Холіна, концертмейстер А.Лисенко). Справжньою окрасою концерту стали капела бандуристів «Україночка» (керівники Т.Поліщук та Е.Калашнікова ) та ансамбль народних інструментів «Гармонія» ( керівник Г.Скачкова та Л.Ніколенко). Вразив своєю дитячою безпосередністю і майстерністю хор учнів перших класів (керівник О.Черняхович, концертмейстер Т.Шинкевич). Злагодженість та професійну хорову підготовку продемонстрували вокальні ансамблі « Веселка» та «Камертон», зразковий хор молодших класів «Веселка» та хор старших класів « Согласіє», і, звичайно, зведений хор, який виконав гімн школи “Нам-40 років” та фінальну пісню (керівники В.Шелабокова, Н.Корсунова-Трибіненко, концертмейстери Г.Полтавчук, О.Бормінцева, О.Сербін ).
Гучними аплодисментами зустрічали юних скрипалів ансамблю молодших класів (керівник Л.Ніколенко , концертмейстер І.Спірідонова ), камерний ансамбль «Дебют» (керівник Т.Шишкіна), камерне тріо «Віола» та камерний ансамбль під керівництвом Т.Павлової (концертмейстер Н.Зубченко). Шаленими оплесками та вигуками «Браво!» супроводжувався виступ духового оркестру «Сурми Єлисавета» та ансамблю викладачів «Диксиленд» (керівник Б.Максименко), виступ студентів Кіровоградського музичного училища-випускників школи – камерний та вокальний ансамбль (керівник О.Трушина). Додала вишуканості концерту і її ведуча – Вікторія Шелабокова –заступник директора з навчально-виховної роботи школи. Демонстрували свою майстерність і солісти- Вероніка Габелко (вокал) та Богдан Добрянський (саксофон) .
У день свого ювілею школа стала учасником благодійної акції підтримки захисників Вітчизни «Мистецтво об’єднує Україну», яку впродовж грудня проводить Кіровоградське музичне училище. Гості свята внесли благодійні кошти до скриньки та привітали присутніх на концерті учасників АТО - батьків учнів школи.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool