Кіровоградська митниця: зміни у Митному кодексі, які будуть цікаві для перевізників міжнародних вантажів!

Липень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1210 | Коментарі: 0

З 8 липня 2012 року набрав чинність Закон України №4915-VI, яким внесено зміни до Митного кодексу України. Зокрема, вдосконалено норми щодо притягнення до адміністративної відповідальності перевізників за порушення митних правил. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM»  повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці

Визначено, що перевізники несуть відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості (стаття 483 Кодексу), виключно у разі якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, а перевізниками не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або у разі неможливості такої перевірки не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).
Отже, складання протоколу про порушення митних правил відносно водія за статтею 483 Митного кодексу можливо лише у випадку, якщо відомості, зазначені в товарно-супровідних документах, відрізняються від фактичних виключно за кількістю місць товару, його маркуванням та номерами, а перевізник при прийнятті цього товару до перевезення не перевірив правдивість цих даних або не зробив відповідних записів у товарно-транспортній накладній CMR.
Таким чином, перевізникам надано можливість уникнути відповідальності за недостовірні дані, які було вказано відправником товару.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool