Кіровоградська митниця інформує

Вересень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1670 | Коментарі: 0

Кішенькові годинники фірми LIP не доїхали до Польщі, повідомляє Інтернет-видання «FotoInform».

Прес-службі Кіровоградської митниці стало відомо про випадки незаконного переміщення через міжнародний аеропорт «Бориспіль» старовинних та сучасних монет з золота та срібла.
Громадянка Італії, яка прямувала до Польщі, намагалася перевезти в рюкзаку американські долари часів першого президента Гровера Клівленда та президента Кальвіна Куліджа, старовинні кишенькові годинники в золотому корпусі, зокрема виготовлені фірмою LIP у Франції на початку ХХ століття, 44 старовинні золоті соверени та фунти Великобританії часів королеви Вікторії, королів Едуарда VII та Георга V, а також французькі франки часів Наполеона ІІІ, Другої та Третьої республік. Все це пасажирка спакувала у текстильному мішечку, який заховала у рюкзаку. Але рентген-апарат аеропорту «висвітив» дані цінності.
У другому випадку наш співвітчизник, який прилетів з Канади, у шести пластикових контейнерах намагався провезти 150 срібних монет номіналом 5 доларів Канади. Виявлені монети знаходились по 25 штук в кожному контейнері й лежали в дорожній сумці пасажира поверх особистих речей. Чоловік прямував через «зелений коридор», що не передбачає переміщення банківських металів, та заявив про належність йому даних предметів.
Слід відмітити, що вище перелічені предмети при переміщенні через митний кордон України підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.
Довідка:
Стандарт монети 20 франків був введений Наполеоном I, який відмінив попередню монету - луідор і встановив стандарт золотого вмісту франка. На монеті був зображений профіль Наполеона Бонапарта, який на початок карбування ще навіть не був імператором.
У 1807 році мешканці французького Безансону принесли Наполеону механічний хронометр, виготовлений Еммануелем Ліпманом. Через 60 років онук майстра відкрив фабрику з виробництва французьких годинників високого класу. З 1896 року на продукції фабрики Ліпмана почали карбувати назву LIP chronometer.
Срібні канадські колекційні монети "кленове листя" випускаються Королівським монетним двором Канади і є одними з найпопулярніших у нумізматів. Більшість людей купують ці монети задля того, щоб вкласти кошти в срібло, як інвестиції.

Кіровоградська митниця інформує

Кіровоградська митниця інформує
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool