Кіровоградська митниця ДФС відкрита для сучасного діалогу з бізнесом

Жовтень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 951 | Коментарі: 0

Керівництво Кіровоградської митниці ДФС нещодавно провело зустріч з митними брокерами, суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та представниками Громадської Ради.

Під час зустрічі начальник Кіровоградської митниці ДФС Горбов Олександр Вікторович довів до відома присутніх, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 16.09.2015 №724 запроваджено застосування єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів в системі управління ризиками в частині контролю за правильністю визначення митної вартості. Звернув увагу учасників наради, що використання єдиних орієнтовних показників митної вартості товарів необхідне лише для аналізу, виявлення та оцінки ризиків щодо заявлення декларантом або уповноваженою ним особою неповних та/або недостовірних відомостей про митну вартість товарів, у тому числі невірному визначенні митної вартості товарів. Окремо зауважив, що норми зазначеної постанови не запроваджують нових методів чи методик визначення митної вартості товарів.

Перший заступник начальника Скібіцький Євген Георгійович проінформував присутніх, що застосування орієнтовних показників митної вартості товарів, запроваджених постановою, є частиною системи управління ризиками, такі ціни використовуються виключно для порівняння та не повинні прямо використовуватися для заміни митної вартості. Таким чином, відповідно до положень Митного кодексу України відмова у застосуванні основного методу (за ціною угоди) не може базуватися на орієнтовних показниках митної вартості товарів.

Митні брокери та представники бізнесу мали змогу звернутися до керівництва митниці з проблемними питаннями, які виникають в частині виконання митних процедур.

Олександр Вікторович висловив готовність до конструктивного вирішення проблемних питань суб‘єктів ЗЕД, які виникають під час здійснення митного оформлення товарів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool