Кіровоградська міська рада - за нормалізацію тарифної політики у галузі ЖКГ

Червень 04, 2015 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією припинити підвищення тарифів на житлово – комунальні послуги до стабілізації економіки країни та збільшення сплатоспроможності населення.

Відповідне рішення депутатський корпус ухвалив сьогодні, 4 червня, під час третього засідання 48 сесії міської ради.
З 01 квітня 2015 підвищилися тарифи на газ та електроенергію для населення, що в свою чергу вплинуло на ріст собівартості послуг з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення, йдеться у зверненні. Крім того, відповідно на сьогоднішній день стрімко зростає вартість послуг з утримання житла. Зазначені факти викликали масові невдоволення мешканців м. Кіровограда, гостре відчуття соціальної несправедливості у нашому суспільстві та є чинниками, що можуть спричинити соціальний зрив серед населення. Як наслідок, до Кіровоградської міської ради щодня надходять звернення від кіровоградців зі скаргами на низький рівень життя, не проведення індексації заробітних плат і пенсій та при цьому постійно зростаючі ціни на товари і послуги, в т.ч. і комунальні.
Стрімке підвищення тарифів фактично ставить сьогодні значну кількість кіровоградців із статусом малозабезпечених за межу виживання.
Крім того, депутати запропонували урядовцям для нормалізації тарифної політики і запобігання соціальних вибухів, збереження миру та толерантності серед населення вжити наступні заходи:
погодитись з офіційними висновками Робочої групи Верховної Ради з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів;
скасувати постанови НКРЕКП №220 та №583, якими запроваджуються необґрунтовані нові тарифи на електроенергію та газ для населення України;
встановити мораторій на підвищення тарифів на газ та електроенергію до підвищення рівня життя громадян до європейських стандартів.
Кіровоградська міська рада висловила сподівання на порозуміння.
Одночасно депутатський корпус своїм рішенням утворив тимчасову контрольну комісію з питань перевірки обгрунтуваності норм споживання теплової енергії на опалення у місті Кіровограді та доручив їй перевірити обгрунтованість таких норм в обласному центрі. На думку ініціатора рішення депутата міської ради Павла Топчія, перегляд норм споживання – єдина можливість міської влади вплинути на тарифну політику теплогенеруючих підприємств у будинках, не обладнаних тепловими лічильниками. За інформацією депутата, норми споживання теплової енергії у Кіровограді не надто відрізняються від аналогічних норм, затверджених у Якутії, при тому, що це різні кліматичні пояси. Така ситуація потребує вивчення і перевірки, переконаний Павло Топчій.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool