Кіровоградська міліція: стережіться Інтернет-шахраїв!

Серпень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1256 | Коментарі: 0

Останнім часом мобільні телефони та мережа Інтернет тісно увійшли у життя більшості громадян. Це доволі зручний спосіб спілкування, отримання інформації і різноманітних послуг. Але інколи користування цими благами цивілізації може обернутися чималими неприємностями. Про це «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Працівники міліції застерігають – потрапити на гачок шахраїв дуже просто, адже нині вони взялися за виманювання грошей у громадян за допомогою телефону та всесвітньої інформаційної павутини.
Розповсюджений спосіб обману – дзвінок на мобільний та повідомлення про те, що з кимось із рідних сталася біда і потрібно терміново надати певну суму грошей. У такій ситуації, перш, ніж перераховувати кошти невідомо кому, необхідно впевнитись, чи насправді щось сталося з Вашими родичами і чи потрібна їм допомога.
Якщо ж Ви вирішили скористатися послугами Інтернет-мережі для здійснення покупок чи продажу власних речей, теж потрібно виявляти пильність, адже шахраї найчастіше збагачуються промишляючи на відповідних сайтах. Там вони розміщують і свої пропозиції про неіснуючі товари та послуги. Ви можете домовитись із віртуальним злодієм про покупку і навіть переказати завдаток, але у результаті так і не отримати бажаної речі.
Можливий й інший варіант афери. Зловмисники знаходять у мережі оголошення про продаж товару, телефонують продавцеві і вивідують у нього персональні дані банківської картки начебто для того, аби перерахувати кошти за покупку. Потім цю інформацію використовують для спустошення рахунків довірливих громадян через банкомати.
Зазвичай, потерпілі навіть не одразу розуміють, що ж насправді сталося, а злодії тим часом встигають замітати сліди. Тож у разі, якщо з Вами трапилось лихо, – не зволікайте, негайно телефонуйте до найближчого відділення міліції за номером «102».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool