Кіровоградщиною забезпечено майже 3 мільярди гривень податкових платежів

Січень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

Протягом 2014 року платники податків регіону сплатили до зведеного бюджету 2 мільярди 858 мільйонів гривень та забезпечили додатково 405,4 млн. грн. проти 2013 року.

Збір платежів до державного бюджету склав 1 мільярд 17 мільйонів гривень, а це на 244,1 млн.грн. більше ніж минулого року. Вперше за період діяльності податкової служби надходження до держбюджету перетнули мільярдний рубіж. Про це проінформувала начальник Головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак. Зокрема, вона відзначила, що у розрізі основних платежів, левову частину надходжень до державного бюджету займає податок на додану вартість – 572,8 млн.грн. та податок на прибуток – 205,5 млн.грн.
Надходження, що формують місцеві скарбниці в регіоні, досягли 1 мільярда 841 мільйона гривень. Основним бюджетоформуючим платежем місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб – його питома вага у загальному фонді місцевих бюджетів перевищує 77 відсотків, а обсяг сплати склав 1 млрд. 314 млн.грн.
Єдиного соціального внеску перераховано 3 мільярди 18 мільйонів гривень.
Протягом липня – листопада 2014 року в області проведено операцію «Урожай-2014», метою якої і було виявлення необлікованих найманих працівників, легалізація заробітної плати, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання тощо.
Завдяки проведеним заходам сільськогосподарськими товаровиробниками підвищено розмір заробітної плати 4,2 тисячам найманих працівників та добровільно оформлено майже 1,5 тис. найманих осіб. За рахунок цього легалізовано 8,4 млн. грн. доходу. Як наслідок додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб склали 1,3 млн.грн та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 3,3 мільйони гривень.
Активне впровадження «ризикоорієнтованої» системи автоматизованого моніторингу дозволило значно скоротити у 2014 році кількість перевірок з боку фіскальної служби.
Так, за січень-грудень 2014 року плановими та позаплановими перевірками охоплено 754 суб’єкти господарювання, що на 29 відс. менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Незважаючи на загальне зменшення кількості перевірок до бюджету донарахування збільшились в 1,5 рази проти 2013 року та склали 94,8 млн. грн.
„Вищезазначені результати були досягнуті в першу чергу за рахунок постійної співпраці між фіскальною службою та бізнесом. В цей скрутний для країни час ми повинні консолідувати свої сили, а найголовніше - знаходити спільну мову за допомогою постійного діалогу”, – резюмувала начальник ГУ ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак та подякувала платникам податків за високу сумлінність у сплаті податків.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool