Кіровоградщина:Сезон полювання на копитних розпочався!

Листопад 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1104 | Коментарі: 0

Цієї суботи, 3 листопада на Кіровоградщині розпочався сезон полювання на копитних тварин – кабана, козулю, оленя, – який триватиме до кінця грудня.

Для мисливців відкриття сезону – справжнє свято, але варто пам’ятати про основні правила, які зроблять процес полювання безпечним. Завідувач сектором мисливського господарства Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кваша нагадав усім мисливцям про важливість суворого дотримання всіх правил полювання під час аналітичної передачі «Тема дня» на обласному телеканалі «Кіровоград».
Як повідомив Олександр Валерійович, згідно проведеного на початку року обліку мисливських тварин (таксації) ліміт ліцензій на парнокопитних тварин по області складає 272.
Участь у полюванні може взяти кожен бажаючий за умови наявності всіх необхідних відповідно до Закону України «Про мисливське господарство» документів. Так, посвідчення мисливця та дозвільну картку можна отримати в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, ліцензія видається безпосередньо користувачем мисливських угідь. Окрім цього, необхідно обов’язково мати дозвіл на зброю, а у разі використання собак мисливських порід – паспорти на них. Всього ж на Кіровоградщині зареєстровано близько 20 тисяч мисливців, з них щорічно участь у полюванні беруть близько 6 тисяч осіб.
Особливу увагу Олександр Кваша звернув на те, що у разі відсутності документів мисливець вважається браконьєром. З початку року завдяки рейдам, які постійно проводять працівники державної лісової охорони, представники правоохоронних органів та єгерський склад користувачів мисливських угідь, виявлено 48 випадків незаконного полювання. Олександр Валерійович запевнив, що розмір штрафів, які доведеться сплатити браконьєрам, значно більший, аніж ціни на оформлення всіх необхідних для легального полювання документів.
На завершення Олександр Кваша ще раз нагадав, що необхідно суворо дотримуватися всіх правил полювання та техніки безпеки, правильно поводитися зі зброєю та чітко дотримуватися вказівок розпорядника полювання. Будьте обережними та вдалого полювання!

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool