Кіровоградщина звільняється від небезпечних пестицидів (ФОТО)

Вересень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині завершено процес перезатарення пестицидів, які знаходилися на сільськогосподарських складах ще з радянських часів. Роботи здійснювалися силами фахівців аварійно-рятувального загону спецпризначення Територіального управління МНС, який має ліцензію на проведення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами: перезатарення, перевезення, проведення дегазації складів і приміщень, де вони зберігались.

Значна частина цієї отрути зберігалася на складах сільгосппідприємств або інших приміщеннях, які для цього не пристосовані. Хімікати, що зберігаються у такий спосіб, становлять неабияку загрозу для довкілля та здоров`я людей через можливе проникнення токсичних речовин у ґрунтові води та наземні джерела, перенесення їх повітрям. Небезпека збільшується ще й з тим, що власник складу нерідко змінюється і важко віднайти документацію щодо складованих пестицидів та неможливо встановити, які саме отрутохімікати зберігаються. А довготривале зберігання спричиняє хімічні реакції та утворення нових сполук із невідомими, ще більш небезпечними, властивостями.
Для вирішення проблеми в області у 2008 році розроблена та втілюється у життя «Обласна програма поводження з непридатними та забороненими до використання пестицидами та агрохімікатами на 2008-2012 роки». Фінансування заходів здійснюється за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.
У 17 районах (Кіровоградський, Знам'янський, Маловисківський, Онуфріївський, Новомиргородський, Новгородківський, Долинський, Устинівський, Олександрійський, Компаніївський, Новоукраїнський, Петрівський, Добровеличківський, Новоархангельський, Голованівський, Гайворонський, Вільшанський) перезатарено 871,11 тонн непридатних та заборонених до використання пестицидів та агрохімікатів. Вивезено за межі області 298,22 тонн пестицидів.
Вивезення з території Кіровоградщини непридатних агрохімікатів триває, а на територіях складів проводиться дегазація, після якої на місцях не залишиться навіть шкідливих випарів непридатних засобів захисту рослин.

Кіровоградщина звільняється від небезпечних пестицидів (ФОТО)
 

Прес-служба ТУ МНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool