Кіровоградщина: звернення до учасників дорожнього руху

Серпень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 831 | Коментарі: 0

Багато років пройшло з того часу, коли під колесами загинув перший пішохід. Не можна говорити, що до появи механічних транспортних засобів не було жертв на дорозі. Просто їх кількість була набагато меншою. В наші дні жертвами дорожніх аварій стають мільйони людей.

Аналіз дорожнього травматизму віддзеркалює основні причини, що породжують ці трагедії. У зв’язку з цим змінюється законодавство і Правила дорожнього руху, вивчається психологія поведінки на дорозі тієї чи іншої людини, розробляються і проводяться різні заходи, спрямовані на профілактику ДТП.

Іноді здається, що Правила дорожнього руху – це книга пам’яті про тих, хто загинув у дорожньо-транспортних пригодах, і люди ці просять нас, живих, не повторювати їх помилок. В зведеннях про ДТП найчастіше зустрічаються формулювання: «переходив дорогу у невстановленому місці та був збитий…», «не впорався з керуванням автомобіля, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся…», «перевищив допустиму швидкість руху та здійснив наїзд на…», «в темний час доби йшов у напрямку руху транспорту та був збитий…».

З початку року Кіровоградській області сталося 173 дорожньо-транспортні пригоди з постраждалими, в яких 45 осіб загинуло, та 202 – отримали тілесні ушкодження. У кожному з випадків, це були чиїсь рідні та близькі. Невблаганна дорога урівнює добрих і злих, учителів і учнів, батьків і дітей, багатих і бідних, а смерть безжальна до наших помилок.

Якими б досконалими не були дороги і транспортні засоби, головну роль на дорозі відіграє людина. Причини дорожньо-транспортних пригод завжди одні і ті ж: нехтування Правилами, недбалість, необгрунтована віра у власну винятковість та невразливість.

Шановні учасники дорожнього руху! Вивчити Правила дорожнього руху – обов’язок кожного громадянина. Дотримуватися перевірених багатолітньою практикою норм ви повинні не для того, щоб працівники ДАІ не мали до вас претензій, а для того, щоб зберегти себе, своїх рідних та близьких.


УДАІ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool