Кіровоградщина зустрічає гостей 48-го фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти»

Вересень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 1604 | Коментарі: 0

Сорок вісім років поспіль цей унікальний культурний проект об’єднує в центрі України талановитих акторів, драматургів, творчу інтелігенцію та шанувальників театрального мистецтва з різних куточків України.

За доброю традицією урочиста церемонія відкриття XLVІIІ Всеукраїнського свята театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" відбулась на території знаменитого музею-заповідника Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) "Хутір Надія".

У ній взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, Народний депутат України Костянтин Яриніч. Зірковою гостею цьогорічного свята стала відома українська актриса Римма Зюбіна. 

Звертаючись до учасників свята, Сергій Кузьменко зазначив:

«Як сьогодні, так і багато років поспіль Фестиваль збирає небайдужих до театрального мистецтва людей в мальовничому куточку нашого краю – на Хуторі Надія».

Принагідно, голова ОДА висловився з приводу майбутнього перейменування області. «На мою думку, Марко Лукич Кропивницький із задоволенням жив би в місті Кропивницькому. Хоча, мабуть, він здивувався, коли б, він і працював у театрі Кропивницького, і жив на вулиці Кропивницького, і у місті Кропивницькому та ще й в Кропивницькій області. Мабуть, політикам, тим, хто сьогодні має право приймати рішення, варто поважати нашу історію, наші традиції і з повагою ставитися до Марка Лукича Кропивницького», - висловився він.

Сергій Кузьменко подякував акторським колективам за збереження та примноження традицій театрального мистецтва. Також він привітав талановиту українську актрису Римму Зюбіну, запевнивши, що її акторська гра на Фестивалі не залишить нікого байдужим.
Керівник області побажав митцям творчих успіхів, приємних вражень та позитивних емоцій.

До учасників свята також звернувся заступник Міністра культури України Юрій Рибачук. Він назвав «Хутір Надія» священним місцем, куди восени сходяться театральні дороги і стежки з усієї України.

«Саме тут ми наочно бачимо, що означає вислів «театральна Мекка України», - відзначив урядовець. «Театральні колективи з Черкас, Дніпра, Ніжина, Маріуполя, Миколаєва, Вінниці приїхали сьогодні сюди, щоб взяти участь в одному із найдавніших мистецьких форумів «Вересневі самоцвіти». Нехай дивовижна магія і сяйво Фестивалю дають сил, наснаги і залишаються до наступного свята». Юрій Рибачук подякував від імені Міністра усім, хто організував і підтримав Фестиваль.

Одразу після покладання квітів до пам’ятника Івану Тобілевичу та урочистого відкриття Фестивалю, гості свята перейшли до головної сцени, аби переглянути чудову концертну програму та вистави у виконанні колективів Кіровоградського та Донецького драмтеатрів.

Крім цього, на території музею-заповідника діяло з десяток різноманітних мистецьких майданчиків. Відвідувачі «Хутора Надія» мали змогу придбати сувеніри на виставці-продажу майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, насолодитись виступами вихованців імідж-центру «Ольга», студії «Маска», аматорських театрів з Новгородківки та Олександрії та оркестру театру ім. Кропивницького. На виставці «Осінній книговир», учасники Фестивалю знайомились з новинками книговидання. Також діяли живописні студії та майданчик вільної поезії. Гості свята, особливо малеча, із задоволенням фотографувались із «живими скульптурами» та ростовими ляльками. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool