Кіровоградщина зробила іще один крок до реалізації проекту будівництва заводу з виготовлення ядерного палива на території області

Квітень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1965 | Коментарі: 0

Під час засідання обласного комітету з економічних реформ, було підписано Меморандум порозуміння між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, Кіровоградською обласною радою та Державним концерном “Ядерне паливо” щодо розвитку уранового виробництва в Кіровоградській області як невід’ємної складової ядерно-паливного циклу України - в центрі уваги якого, питання будівництва заводу по виготовленню ядерного палива на території Кіровоградщини, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Підписання Меморандуму Сергій Ларін охарактеризував як знакову подію для області, адже будівництво заводу, аналогів якому немає в жодній країні пострадянського простору, на території Кіровоградщини - це питання енергетичної безпеки країни в цілому, а для області - це запорука сталого економічного розвитку і чи не найголовніший крок на шляху від сировинного - до регіону потужної переробки.
Область, з приводу відбору і підготовки майданчика під будівництво заводу, уже не перший місяць активно співпрацює із Державним концерном "Ядерне паливо", це стало зрозуміло зі слів начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Юрія Вольського. Він розповів, що у січні, у Смоліному, спільна робоча група опрацьовувала шляхи реалізації даного проекту на Кіровоградщині і саме Смоліне було визначено як пріоритетну територію для будівництва заводу. Юрій Вольський перелічив низку ключових моментів, що підтверджують доцільність будівництва заводу поблизу Смоліного, а саме – ця територія визнана експертами сейсмічно стійкою, селище має добре розвинену інфраструктуру – а це й автомобільні шляхи і залізниця, що є важливими складовими повноцінної роботи підприємства такого типу і щонайголовніше – основні поклади урану, не тільки України, а й Європи знаходяться саме на території Кіровоградської області.
Проект будівництва заводу з виробництва ядерного палива на Кіровоградщині презентувала Тетяна Амосова, генеральний директор державного концерну "Ядерне паливо". Найперше Тетяна Амосова розповіла, власне, про сам концерн, який було створено відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України у 2008 році. За основну мету діяльності Концерну його генеральний директор визначила створення виробництва ядерного палива.
 
джерело: сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool