Кіровоградщина: злодійка пограбувала 86-річну бабусю

Червень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 923 | Коментарі: 0

Із помешкання потерпілої 21-річна раніше судима громадянка викрала чотири тисячі гривень, які одинока пенсіонерка збирала собі на операцію. За ці дії зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Лише рік тому уродженка Дніпропетровщини слухала вирок суду. За крадіжку грошей з домоволодіння жительки Черкаської області молодиця отримала покарання у вигляді позбавлення волі з умовним терміном. Тоді кмітлива спритниця постукала у двері найближчої квартири у багатоповерхівці та попрохала місця, аби перепеленати немовля, замість якого тримала замотаною у рушнику іграшкову ляльку…
Цього разу, перебуваючи «проїздом» на Кіровоградщині, зловмисниця завітала до Знам’янського району, де у звичний для себе спосіб відвідала квартиру одинокої пенсіонерки.
Почувши стукіт, Марія Олександрівна відчинила одні з дверей, а от інші виявилися відкритими. Учепившись за них, незнайомка не дала бабусі змоги їх зачинити, відштовхнула господиню та забігла до кімнати.
Пошуки у комірчині та шухлядках не дали зловмисниці жодного результату, тож нахаба заходилася перевіряти кишені своєї жертви. В одній з них і знайшлася бажана для неї здобич. У невеличкому клаптику паперу лежали всі заощадження потерпілої.
– Я інвалід першої групи по зору. Чотири тисячі довго збирала зі своєї пенсії. У мене нема родичів, тож і допомагати немає кому, – розповідає плачучи бабуся.
Після того, як гостя втекла з квартири, жінка вибігла до під’їзду та почала голосно кликати на допомогу. Почувши лемент, до потерпілої прийшла сусідка. Вона розпитала в неї про те, що сталося, та викликала працівників міліції.
За годину правоохоронці встановили місцезнаходження злодійки, затримали її та вже наступного дня повернули гроші старенькій.
– Я дуже вдячна їм, вони мене врятували, бо вже й не знала, що робитиму, – продовжує 86-річна Марія Олександрівна Пашковець. – Для мене зараз так важливо отримати необхідну медичну допомогу, бо інакше, як доглядатиму за собою сама?.. – каже витираючи сльози жінка.
Поки старенька тішиться планами на найближче майбутнє, її кривдниця дає покази слідчим.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж», – розповідає заступник начальника Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Котига. – За такі дії особі загрожує тюремне ув’язнення на строк від 4 до 8 років.
Хоча, можливо, саме в’язниця, як не дивно, збереже життя і самій підозрюваній, яка, крім крадіжок, до затримання серйозно «захоплювалася» ще й важкими наркотиками…
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool