Кіровоградщина: жителі області спрямували на забезпечення армії майже 42 млн. грн. військового збору

Травень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 682 | Коментарі: 0

За оперативними даними Головного управління ДФС у Кіровоградській області, з початку року мешканці області сплатили до державного бюджету 41,8 млн. грн. цього податку, з них за квітень поточного року до бюджету надійшло 11,8 мільйонів гривень.

У відомстві підкреслюють, що військовий збір використовують для фінансування війська України та акцентують увагу на необхідності відповідального ставлення до його нарахування та сплати.
Слід нагадати, що у разі ненарахування, неутримання або несплата податків передбачено накладення штрафу у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню або сплаті до бюджету. Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виплати доходів.
Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею; виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.
Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool