Кіровоградщина: збитки від Африканської чуми свиней сягають більше 4 мільйонів гривень

Січень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев під час апаратної наради в ОДА.

- Якщо у 2016 році в зв’язку із заходами щодо ліквідації і недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней було знищено 380 голів свиней, а їх власникам було відшкодовано 381 тис. гривень з обласного, районних та сільських бюджетів, то у поточному році ситуація у с. Рівне набагато складніша, - наголосив посадовець.

За словами Андрія Коломійцева, прямі збитки за вилучене поголів’я свиней сягають більше 4 мільйонів гривень.

- Хоч згідно із Законом "Про ветеринарну медицину" і передбачено відшкодування майнової шкоди внаслідок впровадження карантину за рахунок державного бюджету, проте постановою Кабміну №368 від 24 березня 2004 року дану ситуацію віднесено до надзвичайної ситуації місцевого рівня, у зв’язку з чим збитки мають відшкодовуватися з місцевих бюджетів, - пояснив заступник голови ОДА.

Також він додав, що починаючи із 2004 року жодна страхова компанія в Україні не здійснює страхування господарств від АЧС, а тому господарство ТОВ "Чапаєва" наразі немає реальної можливості отримати відшкодування мільйонних збитків.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool