Кіровоградщина займає 6 місце по Україні за кількістю дітей, охоплених інклюзивним навчанням

Травень 14, 2018 | Новини | Переглядів: 769 | Коментарі: 0

Про впровадження інклюзивної освіти в області під час наради в ОДА проінформував начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський.

Він наголосив, що створення умов для дітей з особливими освітніми потребами для управління освіти, науки, молоді та спорту є одним з пріоритетних завдань. Адже з-поміж загальної кількості дітей (більше 148 тисяч) 1785 дітей з інвалідністю, які потребують таких умов.

За його словами, нині інклюзивною освітою охоплено майже 600 дітей (110- у 2016 році, 248 – у 2017 році). Зросла і кількість закладів, що надають такі освітні послуги із 57 у 2016 році до 154 закладів у 2018 році, та кількість асистентів, які займаються адаптацією навчальних матеріалів (із 18 до 117 фахівців).

"Лідерами цього процесу є Гайворонський, міста Знам’янка і Світловодськ та Новоархангельський райони. Разом з тим, понад 300 дітей на сьогодні іще навчаються за індивідуальною формою, найбільше з них у Кропивницькому (42 дитини), Олександрії (20), Новоукраїнській ОТГ (20), Новомиргородському (23) та Знамянському районі (19)", - констатував посадовець. Володимир Таборанський звернувся до керівників територій активізувати роботу у даному напрямку, забезпечивши при цьому вирішення питань доступності, кадрового, матеріально-технічного забезпечення, придбання спеціальних автобусів.

"Маємо активно попрацювати над тим, щоб ці діти мали можливість навчатися з нового навчального року в загальноосвітніх школах, адже для цього є всі можливості", - підкреслив директор департаменту.

За його словами, нинішнього року на розвиток інклюзивної освіти область отримала від держави субвенцію у розмірі 18,2 мільйони гривень. Крім того, 2,3 млн. грн спрямовано на розвиток інформаційно-ресурсних центрів, мережа яких до кінця нинішнього року буде налічувати 20 закладів. Перший такий центр вже діє у Кропивницькому, з роботою якого минулого місяця ознайомилася дружина Президента України Марина Порошенко.

По завершенні розгляду питання, голова облдержадміністрації звернув увагу міської влади Кропивницького, керівників профільних департаментів на прохання, з яким до нього звернулися батьки дітей з особливими потребами стосовно облаштування в місті дитячого ігрового майданчика, пристосованого для їхніх діток. Очільник області доручив протягом тижня відпрацювати пропозиції щодо реалізації цього проекту. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool