Кіровоградщина: заборгованість з виплати заробітної плати в області зменшилася з початку року на 4,5 млн. грн.

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух провела засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Загальна сума боргу з виплати заробітної плати, за словами Галини Пастух, становить 35 млн. грн. У структурі боргу за економічно активними підприємствами – 8,8 млн. грн. невиплачених заробітних плат (зменшення на 1,4 млн. грн.). Більш детально Галина Пастух зупинилася на цифрах, завдяки яким вдалося досягти цього зменшення. Так, повністю вдалося погасити заборгованість трьом кіровоградським підприємствам –"Автобусному парку", заводу дозавтоматів і ПТ "Вибор". Разом з тим, зменшили заборгованість і низка інших підприємств – ДП "Кіровоградський ремонтний завод" (на 443,5 тис. грн.), ПАТ "Кіровоградтурист" (на 78,2 тис. грн.), ТОВ "Єлисаветградська транспортна компанія" (на 164,3 тис. грн.), Олександрійський воєнізований гірничорятувальний загін (на 359,5 тис. грн.), Знам'янський завод "Пуансон" (на 9,4 тис. грн.), а також Новоархангельске ТОВ "ДОР-СТРОЙ" (на 24 тис. грн.).
Як зазначила Галина Пастух, сума боргу на підприємствах-банкрутах становить 25 млн. грн., на економічно неактивних – 0,9 млн. грн.
За географічною складовою найбільше підприємств-боржників залишається на території обласного центру, тому перед керівництвом Кіровограда, аби переломити ситуацію на краще, постають особливі вимоги.
Також у списку територій з боргами традиційно Олександрія (ДП "Трес "Олександріярозрізобуд") і Знам'янка (ВАТ "Завод "Пуансон"), а також Новоархангельський і Ульяновський райони. Якщо місцева влада Олександрії, Знам'янки і Новоархангелського району безпосереднього впливу на підприємства-боржники не має, то з Ульяновським районом ситуація зовсім інша, там заборгованість виникла на комунальному підприємстві "Комунальник". Тому й розмову заступник голови ОДА Галина Пастух із першим заступником голови Ульяновської РДА Ларисою Васильєвою вела досить жорстко. Вимога заступника голови ОДА цілком логічна – боргів по виплаті заробітних плат на комунальних підприємствах не повинно бути апріорі, це зона безпосередньої відповідальності місцевої влади.

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух провела засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool