Кіровоградщина забезпечує себе коштами для виплати пенсій на 39 відсотків

Травень 29, 2017 | Новини | Переглядів: 939 | Коментарі: 0

Чисельність жителів Кіровоградщини, які отримують пенсійні виплати, з року в рік зменшується – на 1 травня 2017 року їх налічується близько 291 тисячі осіб.

А середній розмір пенсії в області з початку року зріс на 57 гривень і складає 1744 гривні. Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталія Сімонян на щопонеділковій апаратній нараді в облдержадміністрації.

Посадовець також зауважила, що в травні у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму проведено перерахунки пенсій, у результаті яких понад 222 тисячам осіб підвищено виплати у середньому на 64 гривні.

За словами Наталії Сімонян, рішення Уряду про підвищення з 1 січня цього року вдвічі розміру мінімальної заробітної плати позитивно вплинуло на стан находжень коштів до бюджету Пенсійного фонду – на сьогодні область забезпечує себе коштами для виплати пенсій на 39%, а минулого року забезпечувала лише на 30%. При цьому від початку року чисельність застрахованих (працюючих) осіб в області не змінилася – 196,7 тисяч осіб.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в області також проаналізувала дані виплати заробітної плати меншої та на рівні мінімальної за основними галузями. За її словами, станом на березень цього року в сільському господарстві з 20,9 тисяч застрахованих осіб зарплату, що не перевищує 3200 гривень, отримували 4,4 тисячі працюючих або 20,9 %. У промисловості із 21,3 тисячі працюючих зарплату меншу або на рівні мінімальної отримують 4,1 тисяча осіб або 19,5 %, а в бюджетних установах із 89,4 тисяч застрахованих осіб не більше 3200 гривень отримують 20,5 тисяч працюючих або 22,9 %. Наталія Сімонян зауважила, що дані наведені для всієї кількості застрахованих осіб, у тому числі і тих, які працюють за умов неповного робочого дня. За словами посадовця, такий аналіз доводить, що ще значна кількість осіб отримує зарплату менше 3200 грн. – 30 тисяч працюючих, тому є резерв до її збільшення.

За результатами спільної роботи територіальних підрозділів Пенсійного фонду, ДФС, Держпраці та соцзахисту населення з початку року в області легалізовано працю 313 найманих працівників. Органами Пенсійного фонду в області проводиться масштабна роз’яснювальна робота щодо легалізації зайнятості населення. Усі ці заходи у комплексі, за словами Наталії Сімонян, повинні позитивно вплинути на наповнення бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду і, відповідно, на рівень соціальної захищеності громадян.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool